Investiţie de 900.000 de euro la Arena Naţională

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat joi Arena Naţională pentru a verifica instalaţiile de aerare şi irigare a gazonului înaintea meciului de fotbal dintre România şi Ungaria, programat sâmbătă, în preliminariile EURO 2016.

09 oct. 2014, 19:17
Investiţie de 900.000 de euro la Arena Naţională

„E o scurtă vizită de lucru pentru a ne asigura că toate condiţiile sunt îndeplinite pentru meciul ăsta şi pentru sfârşitul de an, mai urmează aproape încă 20 de meciuri”, a declarat Oprescu.

El a spus că speră ca gazonul să fie schimbat mult mai rar în urma instalării sistemului de aerare a firului ierbii, de drenaj şi de stimulare a fotosintezei.

„Este plecarea în lunga cursă pentru 2020 (EURO 2020, n. red.), eu spun că nu este prea puţin să avem o obişnuinţă de a întreţine stadionul, de a-l menţine curat şi a avea un stadion după preceptele UEFA, ceea ce va aduce un beneficiu Capitalei, prin suporterii străini care vor veni”, a afirmat primarul.

Şeful Direcţiei de Investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a arătat că investiţia în acest sistem s-a ridicat la aproximativ 900.000 de euro, la care se adaugă şi contractul de întreţinere.

„Este vorba de un contract de întreţinere tehnică, un contract multianual pe patru ani de zile. Suma maximă ce poate fi cheltuită este de patru milioane de euro”, a declarat Bogdan Hreapcă.

În perioada septembrie-octombrie, la Arena Naţională s-au derulat mai multe operaţiuni de modernizare, printre care instalarea în substratul gazonului a unui sistem performant de aerare, irigare, fertilizare şi drenare activă şi montarea unor lămpi UV pentru stimularea fotosintezei.

De asemenea, s-au realizat reabilitarea suprafeţei acoperite cu gazon sintetic, schimbarea gazonului şi modernizarea zonei dedicate pepinierei pe gazon.

În plus, din această iarnă, pe Arena Naţională va fi instalată o prelată activă, care permite pătrunderea razelor de soare, ceea ce va face posibilă dezvoltarea gazonului şi în perioada friguroasă şi va aduce şi o protecţie termică, ceea ce va reduce costurile aferente încălzirii gazonului.