Arest preventiv prelungit pentru fostul ministru Relu Fenechiu

Publicat: Marţi, 19 Iulie 2016 19:09 // Actualizat: Marţi, 19 Iulie 2016 19:11 // Sursa: romaniatv.net

Tribunalul Prahova a dispus, marți, prelungirea arestării preventive față de fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, și fostul director IT din Ministerul Justiției, Ion Krech, în dosarul instrumentat de DNA Ploiești în care cei doi sunt acuzați de fapte de corupție.

Foto: ziuaconstanta.ro

Magistrații au respins ca neîntemeiată excepția necompetenței materiale a Tribunalului Prahova invocată de Ion Krech prin apărătorul său și au admis propunerea procurorilor, dispunând prelungirea arestării preventive a inculpaților Ion Krech și Relu Fenechiu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 24.07.2016, până la data de 22.08.2016, potrivit Agerpres. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

În prezent, Relu Fenechiu se află în stare de detenție, în executarea unei pedepse privative de libertate în dosarul 'Transformatorul'.

Ion Krech este acuzat de procurori că, în calitate de director al Direcției Tehnologia Informației din MJ, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister și membru în comisia de licitație, în perioada 2012 — 2013, a pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei firme de software, suma de 239.000 euro în trei tranșe.

Procurorii spun că banii au fost pretinși și primiți pentru ca Ion Krech să sprijine această firmă în câștigarea licitației pentru atribuirea și derularea unui proiect al MJ, în valoare de 14.700.000 lei fără TVA.

"Concret, cu câteva luni înainte de publicarea oficială, prin intermediul aceluiași intermediar, suspectul Ion Krech a remis reprezentanților firmei de software caietul de sarcini ce urma să fie publicat de Ministerul Justiției. În același sens, suspectul a mai conceput și redactat împreună cu reprezentanții firmei respective documentele aferente licitației, inserând în cuprinsul lor cerințe menite a-i favoriza pe aceștia din urmă. De asemenea, în schimbul banilor pretinși și primiți, suspectul Ion Krech a asigurat și buna derulare a contractului, a susținut și a fundamentat note interne, a semnat fișe de acceptanță, acte adiționale și a ajutat la deblocarea plăților, atunci când au intervenit astfel de probleme", au reținut anchetatorii.

De asemenea, conform DNA, pentru sprijinul promis și acordat în câștigarea și derularea proiectului cu Ministerul Justiției și pentru un alt proiect derulat cu o firmă farmaceutică având drept acționar majoritar Ministerul Sănătății, aceeași firmă de software i-a dat lui Relu Fenechiu, la acea dată deputat, suma de 620.000 euro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dosar corupţie Relu Fenechiu Relu Fenechiu arest preventiv
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
26 Oct
noapte 8 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H