Doi criminali au păcălit mai multe persoane din închisoare prin metoda „accidentul”

Poliţiştii de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, efectuează luni şapte percheziţii, două în Penitenciarul Galaţi şi cinci pe raza municipiului Galaţi, la persoane suspectate de comiterea unor înşelăciuni prin metoda "accidentul".

17 iun. 2013, 08:28
Doi criminali au păcălit mai multe persoane din închisoare prin metoda „accidentul”

Deţinuţii care fac parte din gruparea infracţională sunt încarceraţi pentru tâlhărie şi tentativă de omor, au precizat pentru Agepres oficiali ai Poliţiei Române.

„În urma investigaţiilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că gruparea infracţională ar fi coordonată de două persoane încarcerate în penitenciar. Suspecţii ar fi înşelat mai multe victime cărora, sub pretextul unui accident rutier fictiv în care ar fi fost implicate rude ale acestora, le-ar fi solicitat transferul a diferite sume de bani necesare a fi folosite în procesul penal”, informează Poliţia Română.

Poliţiştii şi procurorii urmăresc identificarea şi ridicarea de mijloace materiale de probă care au legătură cu activitatea infracţională a suspecţilor în cauză.

La acţiune participă poliţişti de la investigaţii criminale din cadrul IPJ Iaşi şi poliţişti de investigaţii criminale din cadrul IPJ Galaţi, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale – IGPR.