CM 2018. Vicecampioana mondială a fost îngenuncheată de Croaţia. Messi, aproape eliminat de la Cupa Mondială

CM 2018. Croaţia s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, joi seara, după ce a învins Argentina cu scorul de 3-0 (0-0), la Nijnîi Novgorod, în Grupa D, iar vicecampioana mondială este în pragul eliminării.

21 iun. 2018, 14:51
CM 2018. Vicecampioana mondială a fost îngenuncheată de Croaţia. Messi, aproape eliminat de la Cupa Mondială

CM 2018. La primul gol, Rebici a primit o minge cadou de la portarul Caballero, care a vrut să degajeze, dar i-a ridicat doar balonul croatului, care a înscris spectaculos din voleu.

În minutul 80, Modrici a marcat cu un şut puternic din afara careului.

În prelungiri, Rakitici a marcat simplu, din 6 metri, după o fază de contraatac şi după ce argentinienii s-au oprit reclamând ofsaid.

Croaţia se alătură Rusiei, Uruguayului şi Franţei, care au obţinut calificarea în optimi după câte două meciuri.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+1 Ivan Rakitic marchează la capătul unui contraatac în care apărarea argentinană a fost pur şi simplu umilită. Croaţia-Argentina 3-0!

Min. 86 Bară Croaţia, din lovitură liberă! Rakitic execută de la 26 de metri, mingea se duce la încheietura barelor. Caballero era bătut!

Min. 80 SUPER-GOOOL Luka Modric, Croaţia are 2-0! Şut excepţional al croatului, de la 20 de metri, lângă bară, în stânga lui Caballero! Croatul şi-a pregătit meticulos şutul şi a imprimat mingii o traiectorie extraordinară. Croaţia are acum 2-0!

Min. 71 Şut Dybala, din unghi, de la 14 metri, mingea se duce peste poartă.

Min. 66 Şansă de 2-0 pentru Croaţia! Vrsaljko îi trimite o pasă la firul ierbii lui Mandzukic, care are o deviere interesantă din colţul careului mic, însă balonul se duce în plasa laterală.

Min. 64 Ocazie imensă a Argentinei! Higuain îi trimie pe jos lui Meza, în colţul careului mic, acesta reia la colţul scurt, dar respinge Subasic. Balonul revine la Messi, care este blocat de Rakitic.

Min. 53 GOOOL Croaţia! Gafă incredibilă a portarului Caballero, care încearcă să-i paseze unui coechipier, dar îi pune mingea pe tavă lui Ante Rebic, care reia spectaculos în plasă. Croaţia are 1-0!

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Pauză la Nijni Novgorod.

Min. 45+2 Contraatac Croaţia, Rebic scapă singur, dar se împiedică în minge, este ajuns de doi argentinieni şi şutează peste poartă de la 18 metri.

Min. 32 Croaţia are acum o ocazie uriaşă! Mandzukic se infiltrează prin spatele fundaşilor argentinieni şi reia cu capul, dar puţin pe lângă bară, centrarea lui Vrsaljko.

Min. 30 Ocazie uriaşă a Argentinei! Enzo Perez, cu toată poarta goală, trimite pe lângă bară, din 10 metri! A fost o neînţelegere teribilă între portarul Subasic şi doi dintre fundaşii săi, aceştia aflându-se la momentul şutului în afara cadrului porţii.

Min. 13 Fază frumoasă a Argentinei, cu Massimiliano Meza la finalizare! Şutul acestuia este blocat la disperare de un fundaş croat, iar mingea iese în corner! Şansă mare a sud-americanilor.

Min. 12 Acuna trimite un lob peste întreaga apărare croată pâna la Messi, care nu reuşeşte însă să ajungă la minge, iar Subasic reţine.

Min. 5 Croaţia are prima ocazie a meciului! perisic scapă pe stânga şi şutează în doagonală, dar Caballero respinge în corner!

Min. 1 A început partida de la Nijni Novgorod.

Echipele de start:

Argentina: Caballero – Mercado, Otamendi, Tagliafico – Salvio, Mascherano, Pérez, Acuña – Messi, Meza, Agüero
Rezerve: Guzman, Armani – Ansaldi, Biglia, Fazio, Banega, Higuain, Di Maria, Rojo, Lo Celso, Dybala, Pavon
Antrenor: Jorge Sampaoli

Croația: Subasic – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Rakitic, Brozovic – Rebic, Modric , Perisic – Mandzukic
Rezerve: Livakovic, L. Kalinic – Corluka, Kovacic, Kramaric, Jedvaj, Bradaric, Caleta-Car, Badelj, Pjaca, Pivaric, N. Kalinic
Antrenor: Zlatko Dalic

Arbitru: Ravshan Irmatov (Uzbekistan)
Stadion: Nizhny Novgorod Stadium (Nizhny Novgorod).