ARGENTINA vs. BELGIA 1-0. Argentina s-a calificat în semifinalele CM 2014

ARGENTINA este a treia calificată în semifinalele Campionatului Mondial de Fotbal 2014, după 1-0 cu Belgia, sâmbătă, la Brasilia. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Gonzalo Higuain, în minutul 8.

05 iul. 2014, 09:55
ARGENTINA vs. BELGIA 1-0. Argentina s-a calificat în semifinalele CM 2014

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. ARGENTINA vs. BELGIA nu a fost unul dintre cele mai reuşite meciuri de la CM 2014. Un ritm lent, trasee previzibile repetate exasperant, multe mingi greşite de ambele părţi.

La fel ca în celelalte două sferturi de finală, Franţa – Germania (0-1) şi Brazilia – Columbia (2-1), şi aici s-a înscris în primul sfert de oră, Gonzalo Higuain fiind marcatorul, în minutul 8. Într-o oarecare măsură, scenariul întâlnirii Argentina – Belgia a fost similar cu cel de la Germania – Franţa, belgienii ratând egalarea în ultimele secunde ale partidei, aşa cum au făcut-o şi francezii cu o zi mai devreme.

Fără să joace deloc spectaculos, Argentina a dovedit un pragmatism feroce şi s-a calificat în semifinalele CM 2014. A tremurat serios în finalul meciului cu Bosnia (scor 2-1), a doborât Iranul în prelungiri (scor 1-0) şi a învins la mare luptă Nigeria (scor 3-2). În optimi, Argentina a câştigat în prelungiri, în minutul 118, cu Elveţia.

Sâmbătă, cu Belgia, sud-americanii au deschis scorul repede, iar apoi, treptat au început să ucidă jocul, concentrându-se să închidă spaţiile spre careul lor. „Diavolii” n-au mai şutat atât de mult spre poarta adversă, cum o făcuseră în partidele anterioare şi nici rezervele Lukaku şi Mertens nu l-au mai salvat pe Wilmots. Aşa s-a încheiat aventura Belgiei la CM 2014, dar se poate spune că Belgia de mâine s-a născut în Brazilia.

Argentina, după 1-0 cu Belgia, rămâne în Brazilia, şi va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Olanda şi Costa Rica.

Cele mai importante faze ale meciului Argentina – Belgia:

Min. 90+5 Finalul meciului, după ce belgienii au avut o mare ocazie de a egala, dar şutul lui Witsel a trecut peste poartă!

Min. 90+4 Ratare incredibilă a lui Messi, singur cu Courtois! Portarul belgian îl blochează pe argentinian!

Min. 90+3 Într-o oarecare măsură, scenariul acestei partide a fost similar cu cel din sfertul de finală Germania – Franţa (scor 1-0).

Min. 90 Jocul belgienilor a devenit de o simplitate previzibilă: baloane lungi pentru turnul de control Daniel Van Buyten. De la margine se arată 5 minute de prelungire.

Min. 89 Învălmăşeală în faţa porţii lui Romero, de unde Chadli reia cu pământul, nu prea bine, iar goalkeeper-ul argentinian reţine fără probleme.

Min. 86 Fundaşul central Daniel Van Buyten încheie partida în atacul Belgiei. „Diavolii” forţează egalarea.

Min. 85 Şut De Bruyne, din afara careului, mingea este deviată de un apărător belgian şi se duce spre poartă, Romero este prins pe picior greşit, dar din fericire pentru el balonul trece pe lângă bară.

Min. 83 Argentina – Belgia este unul dintre cele mai slabe de la această Cupă Mondială. Ritmul este lent, jocul abundă în greşeli tehnice şi imprecizii.

Min. 81 Argentinienii schimbă şi ei pentru ultima oară: a ieşit Higuain, autorul golului, a intrat Gago.

Min. 75 Ultima schimbare la belgieni, în locul lui Eden Hazard a intrat Chadli.

Min. 74 Biglia vede şi el cartonaşul galben, pentru un fault la marginea careului, asupra lui Vertonghen. Lovitură liberă periculoasă pentru belgieni, dar Mertens trimite pe lângă poartă.

Min. 70 A doua schimbare la argentinieni, locul lui Lavezzi a fost luat de Rodrigo Palacio.

Min. 68 Alderweireld este al doilea jucător sancţionat cu cartonaş galben în acest meci. Belgianul l-a faultat pe Biglia, acelaşi care a scos galbenul şi pentru Hazard.

Min. 65 Argentinienii sunt aproape de autogol! Centrarea lui De Bruyne, de pe dreapta, este respinsă spre propria poartă de Garay, dar Romero reţine de lângă bară!

Min. 61 Centrare Vertonghen, iar Fellaini reia puternic cu capul, dar puţin peste transversală!

Min. 59 Dublă schimbare la belgieni, au intrat Lukaku şi Mertens, în locul lui Origi şi Mirallas.

Min. 55 Fază extraordinară creată de Higuain! Atacantul lui Napoli se descurcă între patru fundaşi belgieni şi trage puternic din 14 metri, dar balonul muşcă transversala şi iese afară!

Min. 53 Eden Hazard este primul jucător avertizat cu cartonaş galben în această partidă, pentru un fault asupra lui Biglia.

Min. 51 Şut Higuain, la colţul scurt, balonul iese în corner din Van Buyten.

Min. 48 Lovitură liberă pentru Argentina, Messi centrează prea puternic, iar mingea iese în aut de poartă.

Min. 47 Argentina a câştigat 28 dintre cele 29 de meciuri în care a condus la pauză, la Cupa Mondială. Singura excepţie s-a produs la CM 1930, scor 2-4, după 2-1 cu Uruguay.

Min. 46 A început repriza secundă.

Marc Wilmots pregăteşte probabil introducerea lui Romelu Lukaku, autorul unui gol şi a unei pase de gol în meciul cu SUA. Lukaku se încălzeşte sub îndrumarea preparatorului fizic al naţionalei Belgiei.

Lionel Messi are o reuşită de 100% a paselor, în prima repriză. Toate cele 13 pase ale starului Argentinei au fost bune.

Raportul şuturilor în prima repriză a fost favorabil sud-americanilor, 6-4. Pe poartă, fiecare naţională a şutat câte o singură dată.

Min. 45+2 Finalul primei reprize.

Min. 45+1 Scorul de 1-0 este cel mai obişnuit pentru argentinieni la Cupa Mondială. Selecţionata Albiceleste a câştigat de 10 ori în istoria CM cu acest rezultat.

Min. 45 Repriza va fi prelungită cu două minute.

Min. 42 Kevin Mirallas ratează cea mai mare ocazie a meciului! Belgianul a reluat cu capul din centrarea lui Vertonghen, de la 11 metri, puţin pe lângă poarta lui Romero!

Min. 40 Cascadă de driblinguri Messi, care este oprit doar prin fault, la 17 metri de poarta belgiană! Lovitură liberă executată tot de Messi, razant cu bara transversală! Ocazie mare Argentina!

Min. 36 În toate cele trei sferturi de finală jucate până acum la CM 2014 s-a marcat câte un gol în primul sfert de oră.

Min. 33 Angel Di Maria, accidentat, este înlocuit cu Enzo Perez, jucător de la Benfica Lisabona.

Min. 28 Marcatorul golului, Gonzalo Higuain, s-a născut în Franţa, în anul 1987, tatăl său evoluând pentru echipa de fotbal Brest. Higuain a obţinut cetăţenia argentiniană abia la 20 de ani, în 2007.

Min. 26 Cea mai mare ocazie a belgienilor, şutul lui De Bruyne, de la 25 de metri, este prins în doi timpi de Romero.

Min. 22 Călcâi superb al lui Di Maria, pentru Higuain, dar şutul acestuia este reţinut de Courtois.

Min. 19 După un început de meci ezitant, belgienii par să-şi fi revenit şi ţin mai mult mingea.

Min. 17 Belgienii au avut două cornere în ultimele două minute. Primul a fost bătut prea lung, la al doilea Kompany a reluat incomod şi imprecis, prea înalt, în afara cadrului porţii.

Min. 15 Argentinienii îi ţin în continuare sub presiune pe belgieni. Selecţionata sud-americană joacă mult mai convingător decât în partidele anterioare.

Min. 13 Şut Kevin De Bruyne, de la 22 de metri, pe lângă poarta lui Romero.

Min. 9 Belgia a marcat şase goluri la această ediţie de Campionat Mondial, niciunul dintre ele înainte de minutul 70.

Min. 8 GOOOL Argentina! Gonzalo Higuain a marcat cu un şut din prima, după ce balonul a ajuns la el cu noroc, deviat de un fundaş belgian. Angel Di Maria fusese cel care trimisese balonul în careu. Argentina – Belgia 1-0!

Min. 3 Messi îl găseşte excelent cu o pasă pe stânga, pe Lavezzi, acesta pătrunde în careu şi centrează pe jos la 12 metri, dar respinge Vincent Kompany.

Min. 1 A început sfertul de finală Argentina – Belgia, europenii au avut lovitura de începere.

ora 18.58 Vremea este bună la Brasilia, 24 de grade Celsius şi umiditate de 34 la sută.

ora 18.54 Jucătorii au intrat pe teren, se cântă imnurile.

ora 18.45 Cinci belgieni au câte un cartonaş galben şi trebuie să fie atenţi astăzi: Alderweireld, Kompany, Vertonghen şi Witsel, în timp ce Dembele se află pe banca de rezerve. De la argentinieni, Di Maria şi Garay sunt cei care trebuie să aibă grijă în mod special.

Componenţa formaţiilor:

Argentina: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Basanta – Lucas Biglia, Mascherano – Lavezzi, Messi, Di Maria – Higuain. Selecţioner: Alejandro Sabella.

Belgia: Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Fellaini, Witsel – Mirallas, De Bruyne, Hazard – Origi. Selecţioner: Marc Wilmots.

Tabloul semifinalelor de la Campionatul Mondial de Fotbal 2014 va fi completat astăzi, după întâlnirile Argentina – Belgia şi Costa Rica – Olanda. Meciul de la Brasilia va opune talentul şi inspiraţia lui Messi extraordinarei forţe de grup a „Diavolilor Roşii”, lucru subliniat şi de marele Maradona, care a constatat că „Messi este prea singur” în naţionala argentiniană.

Lionel Messi este inima selecţionatei Albiceleste, fiind implicat direct în cinci dintre cele şapte goluri marcate de Argentina la CM 2014 (patru goluri şi o pasă decisivă). Se aşteaptă ca şi colegii să îi dea o mai mare mână de ajutor în confruntarea cu Belgia, valoarea adversarilor de astăzi fiind mai ridicată decât a Elveţiei, Nigeriei, Iranului sau Bosniei, echipe pe care sud-americanii le-au întâlnit până acum în Brazilia.

Spre deosebire de argentinieni, belgienii nu sunt dependenţi de starul lor, Eden Hazard. La CM 2014 au bilanţ de patru victorii din tot atâtea meciuri, şase goluri înscrise, niciunul de către starul lui Chelsea. Mai mult, reuşitele au fost semnate de şase jucători diferiţi (Mertens, Fellaini, Origi, Vertonghen, De Bruyne şi Lukaku), încă o dovadă a forţei de grup a „Diavolilor”.

Argentina – Belgia va fi arbitrat de italianul Nicola Rizzoli, se va disputa de la ora 19.00, va fi tranmsis în direct de TVR1 şi LIVE TEXT de RomaniaTV.net.