Argeş: Peste 30 de incendii de vegetaţie, înregistrate în ultimele două zile

Peste 30 de intervenții pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată au avut loc în ultimele două zile, au anunțat duminică reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

05 mart. 2017, 14:38
Argeş: Peste 30 de incendii de vegetaţie, înregistrate în ultimele două zile

Incendiile s-au produs în 20 de localități din județ, cele mai multe – patru – fiind înregistrate în comuna Merișani. La unul dintre incendiile din această localitate a fost solicitat și un echipaj SMURD, pentru a acorda asistență medicală unuia dintre proprietari, căruia i se făcuse rău.

Potrivit ISU Argeș, cele mai extinse incendii s-au înregistrat în localitățile Morărești și Tigveni, unde flăcările au cuprins câte cinci hectare de vegetație uscată.

„Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în localitatea Morărești, pentru stingerea unui incendiu în care au ars aproximativ 5 ha de vegetație uscată și 88 de metri de gard din lemn. (…) Două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș au intervenit în localitatea Tigveni, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins aproximativ 5 ha de vegetație uscată și mărăciniș”, se precizează în comunicatul ISU.

Pompierii îi avertizează pe cetățeni să nu aprindă focuri în spații deschise, mai ales în situația în care condițiile meteo favorizează extinderea lor. Cei care provoacă incendii de vegetație riscă sancțiuni contravenționale și pot fi chiar cercetați penal pentru infracțiunea de distrugere.


loading...