Arhiepiscop, judecat la Vatican pentru ABUZURI SEXUALE asupra minorilor

Un arhiepiscop urmează să fie judecat la Vatican pentru presupuse delicte de abuzuri sexuale asupra minorilor. Arhiepiscopul este fost ambasadar al Vaticanului în Republica Dominicană.

16 iun. 2015, 07:56
Arhiepiscop, judecat la Vatican pentru ABUZURI SEXUALE asupra minorilor

Vaticanul urmează să îl judece pe arhiepiscopul său, fost ambasador al Sfântului Scaun în Republica Dominicană, în data de 11 iulie, pentru abuzuri sexuale asupra unor minori şi pentru pornografie infantilă. El a fost caterisit în 2013, după ce a fost găsit vinovat de către un tribunal bisericesc.

Josef Wesolowski urmează să fie judecat de un tribunal penal. Dacă va fi găsit vinovat, polonezul, în vârstă de 66 de ani, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani.

„Wesolowski a fost caterisit, iar acum va avea loc o procedură penală împotriva sa. Faptul că Vaticanul a decis acum data începerii acestui proces, înseamnă că Papa Francisc vrea să meargă până la capăt în acest caz”, afirmă expertul Marco Politi.

Papa Francisc a acceptat, de asemenea, demisiile arhiepiscopului John Nienstedt şi adjunctului său, episcopul auxiliar Lee Anthony Piche, din Minnesota, în Statele Unite, în urma unor acuzaţii potrivit cărora arhidioceza a muşamalizat abuzuri sexuale comise asupra unor copii.