Arhiepiscopul Constanţei renunţă la slujba de Înviere de pe plajă

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel, din Constanţa, că anul acesta slujba de Înviere nu va mai avea loc pe plajă.

19 apr. 2013, 16:59
Arhiepiscopul Constanţei renunţă la slujba de Înviere de pe plajă

Ierarhul tomitan, ÎPS Teodosie, a declarat că, după slujba de Înviere, va oficia Liturghia din noaptea de Paşte, la Catedrala Sf. Apostoli Petru şi Pavel, din Constanţa, scrie Agerpres.

Învierea, de regulă, am făcut-o, de când am venit aici, pe pământ dobrogean, afară, sub cerul liber, că afară o fac toţi slujitorii şi am făcut-o, de regulă, pe malul mării. Anul acesta am gândit că aşa este bine şi aşa se cuvine, să o facem într-un lăcaş şi lăcaşul este un altar consacrat, deschis pentru toate slujbele de Înviere, pentru ceremonii ale armatei, pentru cununii, uneori, şi aceasta se va petrece în Mangalia. Un loc ales cuviincios ce va fi protejat, iar acest altar va fi după aceea îngrădit şi va rămâne numai locul de slujire. Acolo vor fi adunaţi, din staţiune, mulţi creştini care au venit din diferite părţi ale ţării. De aceea voi fi în mijlocul oamenilor, care au venit de departe şi în mijlocul locuitorilor din Mangalia”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Citeşte şi BOR: Nunţile vor avea loc doar în biserică. Patriarhia interzice slujba în aer liber