Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de peste 20 de preoţi la controlul judiciar, pentru a-l feri de ziarişti VIDEO

Peste 20 de preoţi l-au însoţit, joi, pe Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa, unde acesta s-a prezentat pentru formalităţile impuse de controlul judiciar, pentru a-l feri de întrebările presei, făcând un zid de protecţie în jurul său.

10 nov. 2016, 10:01
Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de peste 20 de preoţi la controlul judiciar, pentru a-l feri de ziarişti VIDEO

Arhiepiscopul Tomisului a fost pus sub control judiciar din data de 17 octombrie, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la peste un milion de lei instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar de atunci trebuie să se prezinte săptămânal la sediul IPJ Constanţa.

Pentru că la precedentele vizite prelatul a fost aşteptat de presă, dar şi de câţiva contestatari, joi dimineaţă peste 20 de preoţi s-au prezentat la sediul la Poliţiei Judeţeană spre a-l proteja pe acesta, potrivit Mediafax. Ei au spus că au venit „spontan” pentru a „apăra Biserica Ortodoxă Română”.

Cei peste 20 de preoţi au făcut zid în jurul prelatului, atât la intrarea şi la ieşire, cât şi în sediul IPJ Constanţa.

În octombrie, IPS Teodosie a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită şi folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Procurorii susţineau că acţiunile IPS Teodosie şi ale complicilor au provocat un prejudiciu de peste un milion de lei. În plus, în primăvară, IPS Teodosie, în calitate de Arhiepiscop al Tomisului, ar fi primit de la o persoană suma de 500 de euro.