Aria cercului le-a dat bătăi de cap Vioricăi Dăncilă şi lui Klaus Iohannis. Capcanele de care au avut parte candidaţii la preşedinţie

În ciuda faptul că nu au fost puşi în reală dificultate, cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au avut parte de întrebări capcană pe parcursul dezbaterilor de marţi seara.

19 nov. 2019, 19:11
Aria cercului le-a dat bătăi de cap Vioricăi Dăncilă şi lui Klaus Iohannis. Capcanele de care au avut parte candidaţii la preşedinţie

Viorica Dăncilă a fost pusă în încurcătură atunci când a fost rugată să spună cum se calculează aria unui cerc. Întrebarea a venit în contextul în care Dăncilă declarase, cu o zi înainte, că a dat meditații gratuite copiilor la matematică, la ea acasă, în apartamentul din Videle: „R² (raza la pătrat, n.red.)”, a răspuns Viorica Dăncilă jurnalistului care a corectat-o spunându-i că formula corectă este πR².

Aceeaşi întrebare i-a fost adresată şi lui Klaus Iohannis, însă uşor nuanţat, jurnalistul Ion M. Ioniţă adresându-i-se: „Dacă puteţi dumneavoastră să ne spuneţi formula ariei cercului?„, însă Klaus Iohannis nu a răspuns, mulţumindu-se să râdă.

Viorica Dăncilă s-a mai confruntat cu o mică capcană când unul dintre jurnaliștii prezenți i-a adresat o întrebare în limba engleză. Președintele PSD i-a răspuns în limba română. „Nu aș vrea să ducem în derizoriu această conferință. Angela Merkel și în toate întâlnirile vorbește în limba germană. Ar trebui să fim mândri de limba noastră. Și cei care nu cunosc limba engleză trebuie să audă ceea ce am de spus. Dar vă pot răspunde și în limba engleză„, a spus Dăncilă.