ARIEL SHARON A MURIT. Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe

Prim-ministrul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe poporului israelit şi familiei fostului premier Ariel Sharon, decedat sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, după ce încă din 2004 se afla în comă, ca urmare a unui atac vascular cerebral.

11 ian. 2014, 13:58
ARIEL SHARON A MURIT. Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe

Prim-ministrul Victor Ponta transmite un mesaj de condoleanţe poporului israelit şi familiei lui Ariel Sharon, exprimându-şi profundul regret pentru trecerea în nefiinţă a fostului premier israelian.

„Am primit cu mare tristeţe vestea că un mare om politic şi strateg militar al Statului Israel a trecut în nefiinţă. Ariel Sharon a fost un adevărat lider, luptând pentru ţara sa atât pe front, ca militar, dar şi ca lider politic şi prim-ministru. Doresc să transmit expresia profundei mele compasiuni faţa de familia îndurerată şi poporul israelit şi să le adresez acestora sincere condoleanţe”, a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Ariel Sharon a decedat, sâmbătă, a anunţat presa israeliană. Fostul premier israelian a suferit un accident vascular cerebral la începutul anului 2006, în urma căruia a paralizat. De atunci a fost în comă şi era menţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.

Ariel Sharon, fost prim-ministru israelian şi unul dintre fondatorii statului israelian avea 85 de ani. Vestea morţii sale a fost anunţată de surse din cadrul familiei, citate de postul de radio al armatei israeliene. Sharon s-a stins din viaţă în Clinica Chaim Sheba din Tel Hashomer, în apropiere de Tel Aviv.

Ariel Sharon, cel de-al 11-lea prim-ministru al Israelului, a încetat din viaţă avându-i alături pe fiii săi, Omri şi Gilad, care i-au fost alături de când starea lui s-a înrăutăţit la 1 ianuarie.

Guvernul va organiza funeralii de stat, la care vor fi aşteptaţi actuali şi foşti lideri din întreaga lume. Trupul lui Sharon va fi depus la Knesset, înainte de înmormântarea ce va avea loc la ferma sa Negev, alături de soţia sa, Lily, care a murit în anul 2000.

Două românce, MARILE IUBIRI ale fostului premier israelian

În cei 85 de ani de viaţă, Ariel Sharon a iubit nebuneşte două surori românce, cu care a avut trei copii. Prima care i-a devenit soţie a fost Margareta Zimmermann, o braşoveancă plecată cu părinţii şi cu sora sa, Rozalia, în Israel. Asistentă medicală, Margali, cum o alinta Ariel Sharon, i-a devenit soţie şi i-a dăruit un fiu, Gur, însă avea să se stingă din viaţă într-un teribil accident rutier, chiar înainte de a împlini 32 de ani.

Conform tradiţiei iudaice, sora ei mai mică, Rozalia, sau Lily, a fost cea care a îngrijit în continuare de Gur şi de Ariel Sharon, iar în scurt timp relaţia dintre cei doi cumnaţi a evoluat. Astfel, la un an de la moarta Margaretei, Rozalia Zimmermann şi Ariel Sharon s-au căsătorit şi au mai avut împreună încă doi copii.

Starea fostului premier israelian Ariel Sharon s-a înrăutăţit încă de pe 1 ianuarie şi s-a deteriorat progresiv

Deşi era menţinut în viaţă de aparate, familia sa afirma că uneori reuşea să-şi deschidă ochii şi să mişte degetele.

La începutul acestui an, surse medicale anunţat faptul că starea medicală a fostului premier israelian s-a deteriorat semnificativ, iar mai multe organe vitale nu mai funcţionau normal.

Pe 5 ianuarie, reprezentanţi ai spitalului au anunţat că Ariel Sharon se afla în pericol de moarte iminentă”.