Armata a ucis din greşeală şapte adolescenţi. Militarii i-au confundat cu jihadişti

Armata din Togo a recunoscut că este responsabilă pentru o explozie care a ucis șapte civili și a rănit alți doi, după ce i-a confundat cu jihadiști.

15 iul. 2022, 09:11
Armata a ucis din greşeală şapte adolescenţi. Militarii i-au confundat cu jihadişti

Atacul a avut loc sâmbătă în prefectura Tone, din nord, lângă granița cu Burkina Faso, unde sunt activi militanți ai grupărilor Statul Islamic și Al-Qaeda. Guvernul a desfăşurat în zonă Armata, pentru a încerca să limiteze răspândirea amenințării teroriste asupra coastei Africii de Vest.

Ulterior, joi, armata a confirmat că mai mulţi civili au fost uciși din greșeală, deoarece avioanele de război i-au confundat cu jihadiști. Şeful de stat major al forțelor armate din Togo, generalul Dadja Maganawe, a concluzionat că o aeronavă a vizat greșit civilii din satul Margba, din prefectura Tone.

Citeşte şi Jurnalist incomod, ucis după ce a ieşit dintr-un restaurant. Atacatorul s-a aruncat în aer pe geamul maşinii

Generalul Maganawe a declarat într-o conferinţă de presă că armata a primit anterior „informații” care indicau o amenințare de „infiltrare a unor bande armate, care doresc să efectueze atacuri teroriste împotriva comunități locale”.

În timpul acelor operațiuni, o aeronavă care patrula noaptea a vizat, din păcate, un grup de oameni pe care îi identificase în mod eronat drept jihadiști în mișcare”, a spus Maganawe, citat de France 24.

Citeşte şi Atentat sângeros comis de Statul Islamic. 15 miliari au fost ucişi într-o ambuscadă împotriva unui autobuz