Furtuni violente de zăpadă pe coasta estică a Canadei. Armata intervine cu 200 de militari

Armata canadiană a decis să trimită un număr de 150 - 200 de militari în Newfoundland şi Labrador pentru a asista această provincie de pe coasta estică a Canadei în eforturile de recuperare în urma unei violente furtuni care a adus o cantitate excepţională de zăpadă, a anunţat duminică Ministrul Apărării, Harjit Sajjan.

20 ian. 2020, 08:36
Furtuni violente de zăpadă pe coasta estică a Canadei. Armata intervine cu 200 de militari

Militarii erau aşteptaţi duminică seară să participe la operaţiunile de curăţare şi dezăpezire.

Peste 70 de centimetri de zăpadă au căzut în 24 de ore în capitala provinciei, St. John’s. Zăpada şi movilele formate de vânturile care au suflat cu peste 100 de kilometri pe oră au blocat străzile şi drumurile principale, au îngropat maşini şi mai multe case.

Numărul de soldaţi mobilizaţi, din armata activă şi din rezervă, ar putea ajunge la 250 sau 300 în zilele următoare, în funcţie de necesităţi, a completat ministrul.

Armata canadiană va furniza, de asemenea, două avioane Hercules şi două elicoptere Griffon, a precizat el în timpul unei conferinţe de presă organizate în marja unui seminar guvernamental la Winnipeg, Manitoba.

Se preconizează că operaţiunile de deszăpezire vor fi lungi şi posibil afectate de ninsorile ulterioare, în condiţiile în care serviciile meteorologice canadiene au prognozat duminică la sfârşitul după-amiezii ninsori de 10-15 centimetri în următoarele ore.