Armata egipteană: Cel puţin 172 de jihadişti, ucişi în Peninsula Sinai în februarie

Armata egipteană a anunțat că a ucis cel puțin 172 de jihadiști în operațiuni comune cu poliția întreprinse în februarie în Peninsula Sinai, teatrul a numeroase atentate împotriva forțelor de ordine, relatează duminică AFP.

01 mart. 2015, 18:38
Armata egipteană: Cel puţin 172 de jihadişti, ucişi în Peninsula Sinai în februarie

Cel puţin 172 de jihadişti au fost ucişi în Peninsula Sinai în februarie, potrivit armatei egiptene, informează Agerpres.

De la destituirea, în iulie 2013, a ex-președintelui islamist Mohamed Morsi de către fostul șef al armatei Abdel Fattah al-Sissi, actualul președinte al Egiptului, autoritățile au lansat o vastă campanie militară în nordul Peninsulei Sinai, unde jihadiștii și-au intensificat atacurile sângeroase împotriva forțelor de securitate.

Operațiunile întreprinse în februarie în orașele Al-Arich, Cheikh Zoueid și Rafah, în apropiere de frontiera cu Israel și Fâșia Gaza, au permis arestarea a 229 de presupuși jihadiști și distrugerea a 85 de ascunzători jihadiste, potrivit unui comunicat al armatei.

Operațiunile au avut loc după atentatele coordonate din nordul Sinaiului, care au costat viața a 30 de persoane, în majoritate militari, pe 29 ianuarie.