Armata israeliană anchetează asupra morţii „tragice” a patru copii în Fâşia Gaza

Armata israeliană a făcut cunoscut că anchetează 'cu seriozitate' asupra bombardamentului în cursul căruia patru copii au fost ucişi miercuri pe o plajă din Fâşia Gaza, un incident 'tragic', scrie AFP, potrivit Agerpres.

16 iul. 2014, 20:34
Armata israeliană anchetează asupra morţii „tragice” a patru copii în Fâşia Gaza

‘Anchetăm cu seriozitate incidentul în cauză’, a informat armata într-un comunicat.

‘Potrivit primelor rezultate (ale investigaţiilor), ţintele loviturilor au fost terorişti ai Hamas’, conform documentului citat.

‘Decesele anunţate din rândul civililor sunt un rezultat tragic’, continuă comunicatul care subliniază că Israelul ‘nu intenţionează să le facă rău civililor antrenaţi de Hamas în realitatea unui conflict urban’.

Patru copii şi-au pierdut viaţa şi numeroşi alţii au fost răniţi într-un bombardament care a distrus o colibă de pescari pe o plajă a oraşului Gaza, unde se afla un grup de copii, la 200 de metri de un hotel unde erau cazaţi ziarişti.

Cel puţin 23 de palestinieni, dintre care opt copii, au fost ucişi miercuri în lovituri israeliene, ridicând bilanţul la 220 de morţi după nouă zile de lovituri asupra enclavei controlate de mişcarea islamistă Hamas, potrivit serviciilor palestiniene de salvare.