Armata nepaleză a găsit epava elicopterului militar american dispărut. Nu există supravieţuitori

Elicopterul pușcașilor marini americani dispărut marți în Nepal în timpul unei operațiuni de salvare a supraviețuitorilor unui seism produs în aceeași zi în zona localității Charikot a fost distrus complet în urma prăbușirii într-o zonă montană și nu există supraviețuitorii printre cele opt persoane aflate la bord, a declarat ministrul adjunct nepalez al apărării, Ishwori Prasad Paudyal, citat de Reuters.

15 mai 2015, 09:52
Armata nepaleză a găsit epava elicopterului militar american dispărut. Nu există supravieţuitori

Trei trupuri carbonizate au fost descoperite în epava aparatului UH-1Y Huey, iar căutările celorlalte cinci persoane continuă. La bord se aflau șase pușcași marini americani și doi militari nepalezi, potrivit Agerpres.

Având în vedere că elicopterul s-a rupt în bucăți și este complet distrus, nu există nicio șansă să existe supraviețuitori, a declarat înaltul responsabil militar nepalez.

Epava elicopterului a fost găsită la 70 km nord-est de capitala Kathmandu, într-o zonă situată în apropierea frontierei cu China.

Potrivit Pentagonului, elicoptere în zbor în momentul dispariției aparatului au interceptat o convorbire radio privind existența unor probleme legate de carburant.

Peste 12 aparate militare americane participă la operațiunile de acordare de asistență victimelor devastatorului seism, între care două elicoptere Huey, patru aparate de transport hibrid Osprey, precum și un avion cargo.

Aproximativ 300 de militari americani participă la operațiunile de asistență după puternicul cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade produs la 25 aprilie și soldat cu peste 8.000 de morți.