Armata Română începe cea mai amplă campanie de recrutare: peste 4000 de români vor îmbrăca haina militară

O campanie de angajare a peste 4.000 de soldaţi profesionişti pentru pentru structura de forţe a Armate Române a început marţi, înscrierile fiind programate până la jumătatea lunii iunie.

02 mai 2023, 16:27
Armata Română începe cea mai amplă campanie de recrutare: peste 4000 de români vor îmbrăca haina militară

Armata României organizează una dintre cele mai ample campanii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldaţi/gradaţi profesionişti. Campania se desfăşoată în perioada 2 mai – 16 iuinie.

Armata Română începe cea mai amplă campanie de recrutare: peste 4.100 de posturi

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că începe campania de angajare a soldaţilor profesionişti pentru structura de forţe a Armatei României.

Angajări poliţie 2023. Aproape 2.900 de locuri au fost scoase la concurs în instituţiile de formare a agenţilor de poliţie şi subofiţerilor. Când încep înscrierile
Astfel, la nivelul structurii de forţe a Armatei României se organizează una dintre cele mai ample campanii de recrutare şi selecţie pentru ocuparea a 4.159 de posturi de soldaţi/gradaţi profesionişti.

În perioada 2 mai – 16 iunie, candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat profesionist pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

Potrivit calendarului de recrutare şi selecţie a candidaţilor, înscrierea are loc în perioada 2 mai-16 iunie; evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice, interviul în perioada 22 mai-23 iunie; examinarea medicală – în perioada 6-30 iunie. Termenul final de întocmire a dosarelor este 21 iulie.

Adresele centrelor militare pot fi găsite accesând link-urile: www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro şi pe www.recrutaremapn.ro/contactbir.php.

„Soldaţii (şi gradaţii) profesionişti (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar şi îndeplinesc funcţii de execuţie specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare. SGP pot îndeplini şi funcţii de comandă la nivelul acestor microstructuri. SGP participă nemijlocit la procesul de instrucţie individuală şi colectivă, asigură exploatarea şi întreţinerea tehnicii şi armamentului din dotare şi a infrastructurii de instruire şi pot executa misiuni de paza a obiectivelor militare. Alături de ceilalţi militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrităţii şi suveranităţii statului, a apărării cetăţenilor ţării. De asemenea, sunt chemaţi în orice situaţie care afectează desfăşurarea normală a vieţii (calamităţi, dezastre naturale sau tehnologice etc.). SGP constituie principala sursă de formare a subofiţerilor în activitate şi pot fi selecţionaţi la programele de formare a maiştrilor militari în activitate, precum şi în vederea participării la cursurile organizate pentru admiterea în învăţământul superior sau la cursul de formare a ofiţerilor în activitate”, transmite MApN.

Încep concedieri la stat. Prima companie care dă afară 500 de bugetari din 15 iunie. Se dau salarii compensatorii de până la 50.000 de lei