Armata rusă a eliberat un vas, din mâinile piraţilor. Imagini de la intervenţia trupelor speciale VIDEO

Marina rusă a împiedicat deturnarea de către piraţi a unei nave sub pavilion panamez în apropierea costelor Africii.

26 oct. 2021, 21:22
Armata rusă a eliberat un vas, din mâinile piraţilor. Imagini de la intervenţia trupelor speciale VIDEO

Luni, 25 octombrie, echipajul distrugătorului Viceamiral Kulakov a împiedicat pirații să pună mâna pe o navă civilă în Golful Atlantic al Guineei, transmite tvzvezda.ru.

În jurul orei 13:00, o navă rusă a primit un semnal de primejdie de la nava container Lucia, care arbora pavilionul statului Panama şi călătoarea dinspre Republica Togo către Camerun. A fost raportată o tentativă de deturnare a navei de către oameni înarmați necunoscuți într-o barcă rapidă. Echipajul navei container, după ce a dat un semnal de primejdie, conform instrucțiunilor, s-a refugiat în sala mașinilor„, se arată într-un comunicat.

Citeşte şi Navă atacată de piraţi în Oceanul Indian. Un marinar român şi unul britanic au fost ucişi. Românul era căpitanul navei

Un elicopter Ka-27PS, având la bord o unitate specială de luptă antitero, a fost ridicat imediat de pe nava rusă şi a zburat imediat către zona incidentului. Când elicopterul militar s-a apropiat, pirații au părăsit nava, s-au urcat într-o barcă rapidă și s-au îndreptat spre coastă cu viteză maximă.

Filmulețul publicat de Ministerul Apărării de la Moscova durează un minut, iar imaginile au fost surprinse de la bordul elicopterului: