Armata rusă controlează o parte din oraşul Severodoneţk, din estul Ucrainei, anunţă guvernatorul regiunii, dar nu poate înainta din cauza rezistenţei ucrainene care încă luptă

Forţele ruse controlează deja "o parte" din Severodoneţk, oraş din estul Ucrainei pe care îl bombardează şi încearcă de mai multe săptămâni să-l cucerească, a anunţat marţi guvernatorul regiunii.

31 mai 2022, 18:25
Armata rusă controlează o parte din oraşul Severodoneţk, din estul Ucrainei, anunţă guvernatorul regiunii, dar nu poate înainta din cauza rezistenţei ucrainene care încă luptă

„Situaţia este ultra-complicată. O parte din Severodoneţk este controlată de ruşi”, a anunţat pe Telegram Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

Totodată, el a spus că ruşii „nu pot să avanseze liber”, combatanţi ucraineni „rămânând încă” în oraş.

„Linia frontului împarte oraşul în două. Însă oraşul încă se apără, el este încă ucrainean, iar soldaţii noştri îl apără”, a confirmat la televiziune Oleksandr Striuk, şeful administraţiei militare din Severodoneţk, potrivit Agerpres.

„Duşmanul planifică o operaţiune pentru a curăţa teritoriul satelor învecinate”, a mai spus Gaidai, adăugând că nu are veşti despre trei medici daţi dispăruţi cu o zi înainte.

Citeşte şi: Zelenski face un apel disperat către liderii UE: „Certurile interne trebuie să înceteze. De ce vă lăsaţi presaţi de Rusia, când ar trebui să fie invers?”

Luni, guvernatorul a anunţat că forţele ruse au avansat până în centrul Severodoneţkului, oraş care înainte de război avea 100.000 de locuitori, dar care astăzi este în mare parte distrus şi pustiu.

Oraşul este bombardat de săptămâni în şir de forţele ruse şi separatiste proruse care luptă de partea lor. Zeci de civili au fost ucişi acolo.

Severodoneţk şi oraşul său geamăn Lîsîciansk sunt situate la peste 80 de kilometri est de Kramatorsk, devenit centrul administrativ al Donbasului ucrainean după ce separatiştii susţinuţi de Moscova au cucerit partea estică a acestui bazin carbonifer în 2014.

Citeşte şi: Deputat rus, declaraţii INCENDIARE despre distugerea SUA şi masacrarea ucrainenilor: „Patru rachete şi nu mai rămâne nimic. Nu calculaţi greşit! / Două milioane de ucraineni trebuie distruşi”