Armata rusă se robotizează

Producția în serie a roboților de luptă pentru dotarea forțelor armate ruse poate începe chiar în acest an, a declarat Ministrul Apărării, Generalul Serghei Shoigu.   

16 mart. 2018, 16:22
Armata rusă se robotizează

Anunţul a fost făcut în cadrul forumului „Rusia – țara tuturor posibilităților”. În acest context, soldaţii, prin rolul lor pe câmpul de luptă, s-ar putea schimba

La întrebarea unuia dintre participanții la forum dacă este posibil ca rolul soldatului să se schimbe în viitorul apropiat, iar operațiunile de luptă ar fi efectuate prin intermediul unor aparate controlate de la distanță, iar  rolul oamenilor să se reducă la funcția de operare și coordonare, Ministrul Apărării a ţinut să precizeze că deja se implementează acestă politică.

Acum câțiva ani, armata rusă avea doar 160 de vehicule aeriene fără pilot, în timp ce astăzi, trupele ruse  folosesc aproape 1.800 de drone.

Rusia a făcut cu succes proiectul de dezvoltare a unor vehicule robotizate pentru dezafectarea zonelor de  minele terestre, a declarat domnul Shoigu. „În prezent, astfel de roboți sunt deja produși în serie. Proiectele noastre nu iau pauză nici măcar o singură zi, nici măcar o singură oră”, a subliniat Ministrul rus al Apărării.