Armata siriană a recucerit un oraş strategic în provincia Deraa

Armata siriană a recucerit, luni, de la insurgenți un oraș strategic în provincia sudică Deraa după lupte grele, asigurându-și căi de aprovizionare din capitală spre sudul țării, a anunțat un ONG de monitorizare, citat de Reuters.

26 ian. 2016, 04:19
Armata siriană a recucerit un oraş strategic în provincia Deraa

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a declarat că luptele au loc acum în afara părții de vest a orașului Sheikh Maskin, situat la o răscruce de drumuri ce leagă provinciile Suwaida, Quneitra și Damasc de partea de sud a țării. Localitatea este de asemenea situată pe drumul ce leagă estul de vestul provinciei Deraa.

„Orașul este foarte important pentru ambele părți. Au fost lupte crâncene. Acum după ce l-a ocupat, regimul a tăiat legăturile rebelilor între estul și vestul Deraa”, a declarat Rami Abdulrahman, șeful OSDO cu sediul în Marea Britanie, care monitorizează violența în țară, bazându-se pe o largă rețea de surse locale.

„Distrugerea în oraș este imensă”, a adăugat el.

Armata a lansat ofensiva împotriva insurgenților în Sheikh Maskin la sfârșitul lunii trecute și a fost sprijinită de zeci de lovituri aeriene efectuate de avioane de război rusești și siriene.

Capturarea Sheikh Maskin ar permite armatei să înainteze spre dealul al-Harra, care este cel mai înalt punct în Deraa.

Sudul Siriei este ultimul mare bastion al principalelor grupuri de insurgenți, slăbiți de extremiștii grupării Statul Islamic în est și nord și de victoriile Frontului Nusra, ramura Al Qaida în Siria, în nord-vest, amintește Reuters.