Armata siriană dă vina pe coaliţia internaţională pentru atacul cu gaze toxice care a ucis sute de persoane. SUA neagă acuzaţiile

Armata siriană acuză că sute de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un raid aerian al coaliţiei internaţionale condusă de Statele Unite a lovit un depozit de gaze toxice al Statului Islamic. Reprezentanţii Washingtonului susţin că niciun avion al coaliţiei nu a lansat un atac în provincia Deir al-Zor.

13 apr. 2017, 13:45
Armata siriană dă vina pe coaliţia internaţională pentru atacul cu gaze toxice care a ucis sute de persoane. SUA neagă acuzaţiile

De asemenea, armata a precizat că acest raid aerian demostrează că există arme chimice în posesia jihadiştilor Statului Islamic şi Al-Qaeda.

Colonelul John Dorrian a explicat că nu a existat niciun raid aerian lansat de coaliţia internaţională în provincia Deir al-Zor.

”Acuzaţia siriană este greşită şi probabil reprezintă o dezinformare intenţionată”. a declarat colonelul american, care este purtător de cuvânt al coaliţiei conduse de Statele Unite, informează news.ro.

Citeşte şi Secretarul american al Apărării: „Nicio îndoială” că regimul Assad este „responsabil” pentru atacul cu arme chimice din Siria

Săptămâna trecută, armata americană a lansa 59 de rachete de croazieră asupra bazei aeriene a forţelor guvernamentale siriene de la al-Shaayrat.

Atacul american a reprezentat un răspuns faţă de atacul chimic lansat de forţele fidele preşedintelui Bashar al-Assad asupra civililor din localitatea Khan Sheikhoun.