Armata turcă a bombardat 10 poziţii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan în estul ţării

Armata turcă a bombardat 10 poziții ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în estul țării, la câteva ore după confruntări care s-au soldat cu moartea a 22 de soldați turci, a anunțat duminică agenția de presă Anadolu citată de AFP și Reuters.

04 sept. 2016, 11:49
Armata turcă a bombardat 10 poziţii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan în estul ţării

Avioane turcești au distrus patru poziții ale PKK în apropiere de Cukurca, în provincia Hakkari (sud-est), în apropiere de granița irakiană între orele 17.42 și 18.07 GMT, sâmbătă, a anunțat Anadolu citând surse de securitate.

Alte șase poziții ale PKK, considerat organizație teroristă de către Turcia, SUA și UE, au fost bombardate în regiunea Muntelui Tendurek, între provinciile Agri și Van (est) în intervalul 21.08 și 21.27 GMT, a adăugat agenția de presă turcă.

Vineri și sâmbătă, 22 soldați turci și un agent de pază au fost uciși în lupte cu PKK și într-un atac atribuit mișcării kurde în aceeași regiune.

Sud-estul Turciei, cu majoritate kurdă, este din nou scena unor lupte sângeroase între PKK și forțele de securitate turce, din vara anului trecut, după eșuarea negocierilor de pace menite să pună capăt acestui conflict, care a făcut peste 40.000 de morți din 1984.