Armata ucraineană a ARESTAT zece PARAŞUTIŞTI RUŞI

Serviciile de securitate de la Kiev au anunţat luni că armata ucraineană a arestat zece paraşutişti ruşi în estul Ucrainei şi că aceştia sunt cercetaţi în cadrul unei anchete penale, relatează AFP, citată de Agerpres.

26 aug. 2014, 06:43
Armata ucraineană a ARESTAT zece PARAŞUTIŞTI RUŞI

Conform unui comunicat al serviciilor de securitate ale Ucrainei (SBU), soldaţi din regimentul 331 al celei de a 98-a divizii aeropurtate cu sediul în centrul Rusiei au fost arestaţi în apropierea satului ucrainean Jerkaln, la circa 50 km sud-est de oraşul Doneţk, bastion al insurgenţilor proruşi.

‘Soldaţii ruşi au fost arestaţi cu documente de identitate şi arme. Anchetatorii au deschis o anchetă penală pentru trecerea ilegală a frontierei de către cetăţeni ruşi înarmaţi’, se menţionează în textul citat.

Rusia neagă în mod regulat acuzaţiile Kievului conform cărora forţele sale armate sunt implicate în rebeliunea din Ucraina şi califică probele produse de Kiev drept falsuri.

Conform unui comunicat al SBU, soldaţii ruşi arestaţi au declarat că au fost trimişi în regiunea rusă Rostov, frontalieră cu regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, iar apoi trimişi pe teritoriul Ucrainei.

Citeşte şi UCRAINA: Mercenarii RUŞI au fost UCIŞI

Comunicatul nu precizează când au fost arestaţi militarii ruşi. Ministrul ucrainean al Apărării, Valerii Gheletei, a afirmat luni seară, pe pagina sa de Facebook, că arestările au avut loc luni.

‘Astăzi, forţele armate ucrainene au capturat numeroşi soldaţi ruşi’, a declarat ministrul. ‘Oficial, ei participă la manevre în diverse regiuni din Rusia. În realitate, ei participă la o agresiune militară împotriva Ucrainei’, a afirmat el.

Joia trecută, responsabili ucraineni au anunţat că armata a capturat pe teritoriul ucrainean două blindate ruse goale şi în care s-au găsit documente aparţinând unor paraşutişti ruşi. La 15 august, armata ucraineană a pretins că a distrus cu artileria numeroase blindate ruseşti pătrunse pe teritoriul ţării. Ambele afirmaţii au fost infirmate de Moscova.