Armata ucraineană a eliminat încă un comandant al Forţelor Aeropurtate Ruse: „A părăsit chat-ul. Denazificat şi demilitarizat oficial”

Forțele armate ale Ucrainei au eliminat un ofițer rus de Stat Major și comandant în cadrul Forțelor Aeropurtate ale Rusiei. Ofițerul rus avea 42 de ani și a fost înmormântat cu onoruri militare.

29 iun. 2022, 19:20
Armata ucraineană a eliminat încă un comandant al Forţelor Aeropurtate Ruse: „A părăsit chat-ul. Denazificat şi demilitarizat oficial”

Anunțul eliminării locotenent-colonelului Pavel Kisliakov a fost făcut de Anatoli Stefan, un colonel al armatei ucrainene care anterior a anunțat uciderea mai multor generali și comandanți ruși.

Stefan notează că Kisliakov era șef adjunct de Stat Major și comandantul Departamentului Operațional al Brigadei 11 Aeropurtate a Rusiei.

„Locotenent-colonelul Pavel Kisliakov a părăsit chat-ul. Denazificat și demilitarizat oficial”, a scris ofițerul ucrainean pe pagina sa de Twitter, încheindu-și postarea cu tradiționalul „Glorie Națiunii și moarte inamicilor!”, scrie Hotnews.

Moartea lui Kisliakov a fost confirmată și de presa rusă, site-ul RuNews24 anunțând că militarul a fost înmormântat în orașul Pavlovskii Posad din regiunea Moscovei.

La sfârșitul lunii mai ucrainenii au anunțat eliminarea unui alt comandant al Forțelor Aeropurtate ale Rusiei, pe căpitalul Alexander Vygulyar, comandantul Diviziei 106 Aeroportate, după ce cu o săptămână înainte presa rusă a confirmat pierderea primului general din cadrul Forțelor Aeriene, general-maiorul în retragere Kanamat Botașev.

Citeşte şi: Kievul salută „poziţia lucidă” a NATO cu privire la Rusia, după ce Stoltenberg a calificat acţiunile Kremlinului ca „o ameninţare directă”

În evaluarea asupra războiului din Ucraina publicată pe 26 mai, ministerul britanic al Apărării nota că Forțele Aeropurtate Ruse au suferit pierderi grele, în ciuda faptului că sunt trupe de elită, și că acestea au fost în centrul unor eșecuri majore pe frontul din Ucraina.

„Forțele aeroportate ale Rusiei – VDV – au fost profund implicate în mai multe eșecuri tactice notabile de la începutul invaziei rusești. Printre acestea se numără încercarea de avansare spre Kiev prin aerodromul Hostomel în martie, progresul blocat pe axa Izium din aprilie și recentele încercări de traversare (eșuate și costisitoare) ale râului Siverskyi Doneț”, nota evaluarea britanică.

Ministerul Apărării de la Londra afirma că o posibilă explicație pentru aceasta situație ar ține de faptul că parașutiștii ruși au fost folosiți în misiuni mai potrivite pentru trupele de infanterie cu blindate și că performanțele lor inegale reflectă probabil o gestionare strategică greșită a lor în contextul în care Rusia nu a reușit să își asigure superioritatea aeriană.

Citeşte şi: Zelenski, la Summit. A comparat comportamentul NATO cu turnicheţii de la metroul din Kiev şi cere 5 miliarde de dolari pe lună