Armata ucraineană a pus mâna pe documente secrete ale ruşilor: „Războiul trebuia să dureze 15 zile, ordinul a fost semnat încă din 18 ianuarie”

Forțelor Armate ale Ucrainei au pus mâna pe documentele de planificare ale uneia dintre unitățile grupului tactic de batalion al brigăzii 810 de marinari, a Flotei Mării Negre a Federației Ruse.

02 mart. 2022, 18:38
Armata ucraineană a pus mâna pe documente secrete ale ruşilor: „Războiul trebuia să dureze 15 zile, ordinul a fost semnat încă din 18 ianuarie”

Grupul Operațional și Tactic „Est” al Forțelor Armate ale Ucrainei a scris pe Facebook că a intrat în posesia acestor planuri. Printre aceste documente secrete primite se numără o fișă de lucru, misiuni de luptă, tabele indicative, tabele de control ascunse sau liste de personal.

Documentele au fost aprobate pe 18 ianuarie 2022, iar „operațiunea” în sine urma să aibă loc timp de 15 zile, din 20 februarie până în 6 martie.

Citeşte şi Ororile războiului, gemeni nou-născuţi rămaşi orfani după o zi. Părinţii lor au murit în bombardamentele de miercuri asupra oraşului Harkov

Unitatea rusă urma să debarce de pe nava Orsk VDK în zona așezării Stepanovka și să facă joncţiunea cu unitățile militare ale Armatei 58 a Federației Ruse, și anume Regimentul 177 Separat de Marini al Flotei Ruse de la Marea Neagră. Scopul final al acestor forțe a fost blocarea și preluarea controlului asupra oraşului Melitopol.

„Datorită acțiunilor de succes ale uneia dintre unitățile nostre, ocupanții ruși pierd nu numai echipamente și vieţi omeneşti, ci, în panica lor, ei lasă în urmă și documente secrete”, justifică forţele ucrainene capturarea acestor planuri.

Citeşte şi Imagini virale cu un soldat rus care s-a predat ucrainenilor. Tânărul a izbucnit în plâns după ce a fost hrănit şi lăsat să vorbească cu familia VIDEO