Armata ucraineană din regiunea Herson a împins trupele ruseşti pe malul de est al fluviului Nipru

Trupele ucrainene au reuşit să împingă armata rusă invadatoare dincolo de malul de est al fluviului Nipru, în regiunea Herson.

15 nov. 2023, 19:34
Armata ucraineană din regiunea Herson a împins trupele ruseşti pe malul de est al fluviului Nipru

Kievul a reuşit să stabilească poziţii pe malul aflat sub controlul rus la Nipru, în sudul Ucrainei, recunoaşte miercuri reprezentantul ocupaţiei ruse Vladimir Saldo, care dă asigurări că armata rusă îi trece pe militarii ucraineni prin ”iad”.

”Aproximativ o brigadă şi jumătate, repartizată în grupuri mici, se află pe un tronson de la podul feroviar (din satul) Krînkî”, anunţă într-o postare pe Telegram conducătorul părţii ocupate a regiunii ucrainene Herson.

Vladimir Saldo devine astfel primul oficial rus care recunoaşte că forţe ucrainene au reuşit să traverseze Niprul în această zonă, potrivit News.ro.

Natalia Humeniuk, reprezentanta Comandamentului militar sudic ucrainean: „Trupele ruseşti nu se simt bine. Ofensiva din partea noastră are loc pe o linie a frontului de 3 până la 8 kilometri lungime de-a lungul întregului mal (al Niprului).

Citeşte şi: Washington Post, dezvăluiri în cascadă: Statele Unite cer în privat Ucrainei să arate Rusiei că este deschisă la discuţii de pace

Frontul este destul de fluid şi nu putem discuta fiecare măsură pe care o iau forţele noastre. Dar, este evident faptul că aceste măsuri împing inamicul înapoi”.

Tot în sudul Ucrainei, o persoană a fost ucisă în bombardamentele efectuate de ruşi în localitatea Selidove, din regiunea Doneţk. Alte cinci persoane, între care şi un copil, au fost rănite în explozii.

Ziarul american The Washington Post dezvăluie că petrolul rusesc, supus sancţiunilor internaţionale, ar fi ajuns, pe căi ocolite în rezervoarele avioanelor sau maşinilor de luptă occidentale. Potrivit publicaţiei, petrolul rusesc exportat spre Turcia, ar fi ajuns la o rafinărie din Grecia, de unde a plecat, în continuare, fără să fie marcată provenienţa din Rusia. Astfel, combustibilul din Rusia a alimentat chiar şi armata americană.

Citeşte şi: Ungaria se opune, din nou, demarării negocierilor pentru aderarea Ucrainei la UE. Decizia începerii demersurilor necesită unanimitate