Armata Ucrainei propune jocuri de atenţie pe Twitter: „Găseşte lunetistul” GALERIE FOTO

Garda Națională a Ucrainei a făcut publice câteva imagini în care se află cel puțin un lunetist ascuns și îi provoacă pe urmăritorii contului de Twitter să îi găsească.

18 ian. 2023, 10:17

Imaginile au fost postate pe Twitter, însoțite de mesajul “Sarcină pentru atenție. Găsește #lunetistul!”. Lunetiștii din imagini se folosesc de iarbă, de copaci, de tufișuri și de zăpadă pentru a fi cât mai greu de identificat.

De mai multe ori, de la începutul războiului, armata din Ucraina a lansat informații despre lunetiștii ucraineni care reușeau să doboare o mulțime de inamici.

Sniper

În acelaşi timp, liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, lansează amenințări extrem de dure pe Telegram. Kadîrov spune că Rusia nu poate pierde o luptă și că e de ajuns o simplă apăsare de buton ca întregul război să devină o tragedie.

Lăudând forța Rusiei, președintele cecen a scris un lung mesaj pe contul lui de Telegram, însoțit de o înregistrare video cu el vorbind pentru podcastul de pe Instagram al asistentului său, mesaj preluat de cotidianul rusesc Kommersant.

Citeşte şi: Zelenski, după un nou bilanţ al atacului de la Dnipro: Rusia s-a transformat într-un duşman al întregii omeniri

„Am fost întrebat dacă oponenții noștri vor avea un avantaj prin furnizarea de tancuri și alte arme grele de către țările NATO. După cum am spus în repetate rânduri, Occidentul și Europa umplu Ucraina cu echipamente vechi, dezafectate, care nu reprezintă o amenințare semnificativă pentru militarii noștri. Rusia este o mare putere nucleară care poate rezista cu calm blocului NATO și chiar lumii întregi.

Am numit nepotrivite conversațiile diverșilor experți care încearcă să impună statutul de conflict mondial operațiunii militare speciale ruse din Ucraina. Întreaga lume nu a fost de acord cu NATO, ci câteva țări care fac parte din ea. Multe state mari, inclusiv China, India, Pakistan și alte zeci de țări cu miliarde de oameni, rămân neutre.

Prin urmare, suntem încă departe de al treilea război mondial. Și dacă cineva susține că «întreaga comunitate mondială» este împotriva Rusiei și consideră doar NATO o «comunitate mondială»”, atunci lăsați-i să considere asta un război mondial.”, a spus Kadîrov.

Citeşte şi: Ucraina cere occidentului să accelereze trimiterea de armament: „Avem mare nevoie de echipamente de vedere pe timp de noapte”