Armata venezuleană în alertă după un atac cu grenade din elicopter asupra Curţii Supreme

Armata venezueleană se afla în alertă maximă miercuri, la o zi după un atac neobişnuit cu un elicopter al poliţiei, care ar fi lansat grenade asupra Curţii Supreme, în această ţară agitată de manifestaţii care s-au soldat cu 76 de morţi de aproape trei luni, relatează AFP.

28 iun. 2017, 18:14
Armata venezuleană în alertă după un atac cu grenade din elicopter asupra Curţii Supreme

Preşedintele socialist Nicolas Maduro – căruia manifestanţi îi cer să plece de la putere aproape zilnic de la îneputul lui aprilie – a denunţat un ”atac terorist” vizând să îndemne la o lovitură de stat, în cadrul unei campanii împotriva sa din partea dreptei, susţinute acuză el de către Statele Unite.

Înregistrări video şi fotografii difuzate pe reţele de socializare marţi seara arată un elicopter al poliţiei ştiinţifice care survolează Caracasul. Se aud de departe detonări, fără să se vadă clar dacă lansează efectiv grenade – patru potrivit lui Maduro – asupra Curţii Supreme.

Pilotul elicopterului, care ar fii fost furat, a fost identificat de Guvern drept Oscar Pérez, în vârstă de 36 de ani.

Într-o înregistrare video, acest bărbat care se prezintă drept un anchetator din cadrul Poliţiei ştiinţifice, dar şi ca actor de cinema, lansează un apel către şeful statului. ”Preşedinte Maduro, îţi cerem să demisionezi imediat (…) şi să fie convocate alegeri generale”.