Arme de vânătoare şi muniţie, găsite de poliţişti la un bărbat bănuit de braconaj

Poliţiştii din Galaţi au ridicat arme de vânătoare, muniţie, precum şi alte bunuri deţinute ilegal, de la un bărbat bănuit de uz de armă fără drept şi braconaj cinegetic, acesta fiind reţinut.

17 feb. 2018, 10:12
Arme de vânătoare şi muniţie, găsite de poliţişti la un bărbat bănuit de braconaj

Astfel, vineri, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au efectuat o percheziţie, în comuna Corod, la domiciliul unui bărbat, de 47 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj cinegetic.

În urma percheziţiei, poliţiştii au identificat o armă letală de vânătoare cu o ţeavă, calibrul 12 mm, o armă letală de vânătoare cu două ţevi lise, calibrul 12 mm, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm şi 47 de cartuşe calibrul 12 şi 16 mm, deţinute fără drept.

Totodată au fost găsite mecanisme şi dispozitive de fabricare a muniţiei, 57 de pastile de culoare cenuşie, posibil insecticid clasificat toxic şi aproximativ 29 kg. de carne şi organe, posibil de vânat.

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2017, fără a deţine autorizaţie, persoana în cauză ar fi folosit armele de vânătoare pe fondul de vânătoare Corod, împuşcând mai multe animale.

De asemenea, s-a constatat că una dintre armele letale de vânătoare figurează ca fiind furată din Italia, din anul 2010.

Toate bunurile deţinute ilegal au fost ridicate în vederea confiscării, poliţiştii efectuând cercetări în această cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi braconaj cinegetic.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă.

Citeşte şi Poliţiştii din Galaţi, în căutarea elevilor chiulangii