Armele fac din nou victime în SUA: Un băiat de 15 ani a ucis doi adulţi şi trei copii

Un adolescent de 15 ani a a ucis cinci oameni, dintre care trei erau copii. Atacul a avut loc în statul New Mexico, aflat în sud-vestul Statelor Unite.

21 ian. 2013, 07:11
Armele fac din nou victime în SUA: Un băiat de 15 ani a ucis doi adulţi şi trei copii

Adolescentul a fost arestat de poliţişti. Cele cinci victime sunt doi adulţi şi trei copii. Cadavrele lor au fost descoperite într-o casă, după ce poliţiştii au fost chemaţi de vecini. La locul crimei au fost descoperite mai multe arme, iar autorităţile încearcă să stabilească de unde proveneau.

Au fost folosite mai multe arme, inclusiv o puşcă de asalt. Cu toate acestea, circumstanţele atacului urmează să fie stabilite în urma investigaţiei.

Una dintre victimele adolescentului este un lider spiritual cunoscut în comunitate. Acesta era preot voluntar la o închisoare şi ajuta foştii deţinuţi să se intregreze în societate. Autorităţile încearcă acum să stabilească identitatea celorlalte victime şi legăturile acestora cu atacatorul.

Această tragedie este cea mai recentă din seria altora asemănătoare, ai căror protagonişti sunt tineri şi adolescenţi care au acces uşor la arme şi, de obicei, au tulburări psihice.

În SUA, după atacul de la şcoala Sandy Hook, unde un fost elev al acestei şcoli, psihopat, a comis în decembrie un adevărat masacru împuşcând mortal 26 de persoane, între care 20 de copii, preşedintele Barack Obama a lansat iniţiativa unui nou proiect de lege privind regimul armelor de foc deţinute de către civilii americani.