Armenia: Atac armat la sediul general al Poliţiei din Erevan. Un mort şi mai mulţi răniţi. Se pregăteşte o LOVITURĂ de STAT FOTO VIDEO

O persoană a murit şi mai multe au fost rănite după ce un grup înarmat a luat cu asalt cartierul general al Poliţiei de patrulă armene. Mai multe surse de presă, precum şi din reţelele de socializare vorbesc despre o posibilă lovitură de stat.

17 iul. 2016, 07:48

Atacatorii au ucis o persoană şi au rănit mai multe. Potrivit informaţiilor presei locale, identitatea persoanei ucise nu este cunoscută deocamdată şi nici cele ale persoanelor rănite.

Atacatorii revendică eliberarea liderului opoziţiei armene, iar pe reţelele de socializare a început să se vorbească chiar şi despre un puci.  Unele surse de presă au informat că însuşi şeful Poliţiei, Valeri Osipian, ar fi fost luat ostatic, informează rt.com.

 Clădirea a fost înconjurată de trupele speciale armene. La locul incidentului se află şi şeful forţelor de securitate, Vladimir Gasparian.

Locuitorii din zona cartierului general al poliţiei au fost evacuaţi din motive de securitate, potrivit presei locale.

Atacul a fost declanşat de un grup înarmat aflat în mai multe camioane cu care a intrat în sediului general al poliţiei forţând porţile şi, ulterior, a ocupat sediul general al poliţiei armene.

Autorităţile armene presupun că atacul ar fi fost comis în scopul eliberării unuia dintre liderii opoziţiei, Jirair Sefilian, care a fost arestat în data de 20 iunie, după ce autorităţile armene ar fi descoperit un complot al opoziţiei pentru preluarea de către aceasta a unor clădiri oficiale importante şi a sistemului de telecomunicaţii din Erevan.

Pe acoperişurile clădirilor învecinate cu sediul poliţiei au fost desfăşuraţi lunetişti, iar clădirile din zona încercuită su fost evacuate, din motive de securitate.

Presa de la Erevan a anunţat că a dat publicităţii o declaraţie oficială privind atacul de la sediul general al poliţiei armene.

„În această dimineaţă, un grup înarmat a atacat sediul regimentului de patrulă al poliţiei şi a luat ostatici, sub ameninţare cu armă. În prezent se poartă negocieri cu un grup înarmat în vederea unei predări paşnice a membrilor acestuia către autorităţi”, se arată în comunicatul de presă oficial, în care se mai spune că susţinătorii atacatorilor ar fi emis pe reţelele de socializare informaţii false privind organizarea unei „rebeliuni armate”.

„Aceste informaţii nu au nicio legătură cu realitatea. Organismele guvernamentale funcţionează potrivit procedurilor standard”, iar „autorităţile armene însărcinate cu respectarea legii acţionează pentru asigurarea ordinii publice şi a securităţii statului”, a mai precizat presa de la Erevan.