ARMENIA – ROMÂNIA 3-2 în preliminariile CM 2022. Dezastru la Erevan!

România a pierdut în Armenia, 2-3, în Grupa J din preliminariile CM 2022 din Qatar şi este tot mai departe de primele două locuri, primul direct calificant, al doilea de baraj. Armenia, 9 puncte din 9 posibile, este la prima victorie din istorie cu România!

31 mart. 2021, 20:51
ARMENIA – ROMÂNIA 3-2 în preliminariile CM 2022. Dezastru la Erevan!
Echipa nationala de fotbal a Romaniei

ARMENIA ROMANIA LIVE STREAM VIDEO ONLINE PRO X

. Prima repriză a fost una echilibrată, cu ocazii la ambele porți. Armenia a oferit o replică pe măsură „tricolorilor”, parcă surprinși de forța adversarilor. Situația trupei lui Rădoi s-a înrăutățit în debutul reprizei secunde, când Spertsyan, ajutat și de devierea lui Toșca, a deschis scorul la Erevan. Din fericire, România și-a revenit rapid, iar Alex Cicâldău, și el beneficiarul unei devieri, a restabilit egalitatea, la 7 minute de la golul gazdelor. 10 minute mai târziu, tot pe axa Nicușor Bancu-Alex Cicâldău, România a preluat conducerea, mijlocașul Craiovei reușind să-l bată pe Yurchenko cu o lovitură de cap trimisă în diagonală.  Jocul s-a rupt pentru România din minutul 77, când Pușcaș a fost eliminat. Mai întâi, Haroyan, aflat într-un ofsaid nesemnalizat, a egalat pentru Armenia, apoi Barseghyan, dintr-un penalty comis de Crețu, a adus victoria armenilor în minutul 89.

Armenia – România LIVE TEXT

Armenia – România min. 89

: Gol Armenia! A marcat Barseghyan, din penalty! ARMENIA – ROMANIA 3-2!

Armenia – România min. 87: Gol Armenia! A marcat Haroyan, din ofsaid! ARMENIA – ROMANIA 2-2!

Armenia – România min. 77: Puşcaş este eliminat pentru un fault grosolan!

Armenia – România min. 72: Gol România! A marcat Cicâldău, cu capul! ARMENIA – ROMANIA 1-2!

Armenia – România min. 62: Gol România! A marcat Cicâldău, din apropiere! ARMENIA – ROMANIA 1-1!

Armenia – România min. 55: Gol Armenia! A marcat Spertsyan, cu un şut deviat de Toşca! ARMENIA – ROMANIA 1-0!

Armenia – România min. 43: Man ia o acțiune personală în flancul drept, ajunge aproape de poartă, dar continuă inexplicabil, dorind să-i paseze cu călcâiul lui Pușcaș

Armenia – România min. 40: Pușcaș reia slab, din apropiere, o fază fixă a României

Armenia – România min. 23: Șansă irosită de Alex Maxim, care, aflat în „buza” careului mare, trage modest, peste poartă

Armenia – România min. 15: Niță mai intervine o dată, de această dată la execuția lui Barseghyan

Armenia – România min. 13: Șutul deviat de Toșca al lui Karapetyan e respins în ultimul moment de Niță. Ocazie mare pentru Armenia

Armenia – România min. 10: Stanciu execută foarte bine o lovitură liberă de la 25 de metri, spre vinclu. Portarul armenilor respinge în corner

Armenia – România min. 6: Centrarea lui Stanciu se oprește în brațele lui Yurchenko

Armenia – România min. 1: A început partida

Armenia – România, echipele de start

Armenia

: Yurchenko – Hambartsumyan, Calisir, Haroyan, Hovhannisyan – Barseghyan, Grigoryan, Muradyan, Bayramyan – Karapetyan, Briasco.

Rezerve: Aivazov, Beglaryan – Voskanyan, Wbeymar, Babayan, Hakobyan, Spertsyan, Udo, Shaghoyan, Grigoryan, Adamyan, Bichakhchyan.

Selecționer: Joaquin Caparros.

România: Niță – Mogoș, Chiricheș, Toșca, Bancu – Stanciu, R. Marin – Man, Cicâldău, Maxim – Pușcaș.

Rezerve: Lazar, Radu – Ov. Popescu, Nedelcearu, Keșeru, I. Hagi, Burcă, Bicfalvi, Fl. Tănase, Mihăilă, Camora, Crețu.

Selecționer: Mirel Rădoi.

ARMENIA ROMANIA LIVE STREAM VIDEO ONLINE PRO X

După victoria cu Macedonia de Nord, scor 3-2, și eșecul cu Germania, scor 0-1, România întâlneşte Armenia, care are punctaj maxim după ce a trecut de Liechtenstein (1-0) și Islanda (2-0). În istoria celor patru confruntări directe, România nu a pierdut niciodată cu Armenia, având trei victorii și un meci egal, cu un golaveraj de 10-1.

Tot miercuri, în Grupa J se mai joacă meciurile Germania – Macedonia de Nord şi Lichenmstein – islanda, ambele de la ora 21:45.

Clasament

ARMENIA ROMANIA LIVE STREAM VIDEO ONLINE PRO X. Rădoi, ofensiv!

„Încercăm să jucăm ofensiv în continuare, e posibil ca timpul să fie mai îndelungat, dar cred că avem jucători capabili să asigure acest progres. Selecționerul lor a început să antreneze când eu m-am născut. Ei încearcă să aibă posesie, dar când simt pressing-ul încearcă să joace direct pe cei doi atacanți. Distanțele între compartimente sunt mici la ei, e o echipă agresivă. Din păcate, este o echipă cum nu ne prea convine nouă, e agresivă, bătăioasă, rupe jocul foarte des. E o echipă cu medie de vârstă 28-29 de ani. La cum am văzut aceste partide, e o echipă agresivă, mult mai agresivă fără Mkhitaryan. Ca organizare defensivă, seama cu echipa Irlandei de Nord, dar Armenia nu are forța jucătorilor irlandezi. Dacă nu vom face pressing, Armenia are capacitatea de a schimba direcțiile pentru a încerca să ne destabilizeze”, a declarat Mirel Rădoi, la conferința de presă premergătoare meciului ARMENIA – ROMANIA.

Armenia – România, echipele probabile

Armenia

: Iurcenko – Hambardzumian, Haroian, Voskanian, Hovhannisian – Barseghian, Udo, A. Grigorian, Bairamian – Adamian, Karapetian. Rezerve: Aivazov, Beglarian, Calisir, S. Grigorian, Kociarian, Babaian, Miranian, Hakobian, Muradian, Șaghoian, Briasco, Biciakcian. Antrenor: Joaquin Caparros.

România: Fl. Niță – Mogoș, Chiricheș, Nedelcearu, Toșca – R. Marin, Al. Crețu – Man, Stanciu, Mihăilă – Pușcaș. Rezerve: Lazar, I. Radu, Ov. Popescu, Burcă, Bancu, Camora, Bicfalvi, Maxim, Cicâldău, I. Hagi, Fl. Tănase, Keșeru. Selecționer: Mirel Rădoi.

„Frați de cruce, frați de sabie”

Organizatorii meciului din Armenia au propus la ședința tehnică amplasarea în tribunele stadionului a unei pânze imense pe care să apară stemele celor două țări, Armenia și România, și mesajul care scoate în evidență elementele comune ale stemelor: „Frați de cruce, frați de sabie”. FRF și UEFA nu s-au opus, iar reprezentanții români au anunțat astăzi, pe pagina de facebook a echipei naționale: „Banner emoţionant al fanilor armeni acceptat de FRF și UEFA la ședința tehnică pentru meciul de diseară”.

Avertismentul lui Mihai Stoichiţă

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a făcut și el deplasarea în Armenia alături de echipa națională și a oferit informații pozitive în privința jucătorilor lui Mirel Rădoi, dar a tras un semnal de alarmă privind adversarul de mâine, menționând că nu se așteaptă la un scor fluviu, așa cum s-a întâmplat în urmă cu 3 ani, când România s-a impus cu 5-0, avându-l pe bancă pe Christoph Daum. „Nu avem nicio accidentare, totul a fost bine la antrenamentul oficial. E un interes enorm pentru meciul ăsta în Armenia. Toata lumea vreasă meargă la stadion, au fost stimulați de cele două victorii. Nu mă aștept să văd iar o victorie cu 5-0, atunci am avut și șansă. Concentrarea și seriozitatea sunt esențiale acum. Știm mai mult fotbal decât ei, le lipsește și jucătorul numărul 1. Sunt însă niște jucători foarte duri”, a declarat Mihai Stoichiță.