Armistiţiu cu OBUZE în Siria: Damascul vizat de loviturile teroriştilor în mai multe zone ale capitalei siriene

Damascul a fost, sâmbătă, ţinta unor tiruri cu obuze la scurt timp după intrarea în vigoare a acordului de încetare a ostilităţile între rebelii sirieni şi forţele guvernamentale.

27 feb. 2016, 15:14
Armistiţiu cu OBUZE în Siria: Damascul vizat de loviturile teroriştilor în mai multe zone ale capitalei siriene

Aproximativ zece obuze au lovit cartiere din Damasc, sâmbătă, în timp ce în Siria abia intrase în vigoare armistiţiul. „Grupuri de terorişti din Douma şi Jobar (estul Damascului) au tras mai multe obuze în cartierele rezidenţiale ale capitalei siriene”, a precizat, sâmbătă, o sursă militară citată de agenţia oficială Sana.

Cu toate acestea, atacurile cu obuze nu au fost considerate ca fiind o încălcare a armistiţiului, cel puţin deocamdată. Agenţia de presă siriană nu a precizat dacă în urma atacului cu obuze au fost victime.

Este vorba despre primul incident de acest fel din Damasc, de la intrarea în vigoare a armistiţiului iniţiat de către Rusia şi SUA cu sprijinul ONU.

Citeşte şi Acord de încetare a focului în Siria: Armata rusă a confirmat oprirea bombardamentelor

Jihadiştii Frontului Al-Nosra – ramura siriană a Al-Qaida – sunt prezente în cartierul rebel Jobar şi în oraşul Douma care este controlat în întregime de rebeli.

Agenţia Sana a mai informat printr-un comunicat că „Direcţia Generală a Armatei siriene a avertizat asupra consecinţelor unor asemenea acte şi le-a cerut tuturor cetăţenilor sirieni să participe la reconcilierea naţională”.