Arseni Iaţeniuk: Acordul cu România pentru micul trafic de frontieră este PRIMUL PAS spre călătorii FĂRĂ VIZĂ

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat joi că semnarea acordului cu România privind micul trafic la frontieră 'constituie încă un pas spre călătoriile fără viză ale cetăţenilor Ucrainei în ţările membre UE'. Documentul a fost semnat joi la Kiev, de către premierii român şi ucrainean, Victor Ponta şi Arseni Iaţeniuk, informează agenţiile de presă ucrainene.

02 oct. 2014, 17:20
Arseni Iaţeniuk: Acordul cu România pentru micul trafic de frontieră este PRIMUL PAS spre călătorii FĂRĂ VIZĂ

‘Acum, în conformitate cu acest acord, aproape jumătate de milion de ucraineni care locuiesc pe o arie de 30 de kilometri la graniţa cu România se pot duce în această ţară şi invers, în conformitate cu legislaţia naţională ucraineană, prietenii noştri români pot trece graniţa ucraineană fără vize’, a declarat Iaţeniuk, în timpul briefingului susţinut alături de Victor Ponta şi de premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Citeşte şi Ucraina a semnat acordul de asociere cu Uniunea Europeană

Iaţeniuk a amintit, de asemenea, că în prezent Kievul duce la îndeplinire planul de acţiuni privind regimul fără vize dintre Ucraina şi UE. ‘Sperăm că ucrainenii vor putea călători fără vize în toate ţările membre ale UE’, a spus premierul ucrainean, mulţumindu-i omologului său român pentru faptul că România a fost prima ţară care a ratificat Acordul de asociere dintre Ucraina şi UE. ‘Ţara noastră are vecini, însă pot spune că acum în jurul mesei stau prieteni’, a mai spus Iaţeniuk.