Arşiţa cuprinde toată România. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Canicula se extinde treptat de la o zi la alta, urmând să se atingă valori ale temperaturii chiar şi de 39 de grade Celsius. Vestul, centru şi sudul ţării vor fi cele mai afectate regiuni, iar de ploi aproape că nici nu poate fi vorba în prima jumătate a săptămânii ce urmează.

04 aug. 2013, 17:00
Arşiţa cuprinde toată România. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Luni va fi vreme călduroasă în mare parte din ţară, iar în Banat, Crişana, Oltenia şi sud-vestul Transilvaniei va fi chiar caniculă şi stres termic. Şi această pentru că soarele străluceşte neumbrit de nori întreaga zi şi vântul abia adie, aşa că la amiază temperaturile pornesc de la 27 de grade în zona deluroasă din nordul Moldovei şi ating 36 de grade în vestul ţării.

Şi în Capitală luni vremea va fi călduroasă, cu cer senin şi vânt slab, iar la amiază temperatura aerului atinge 32-33 de grade la umbră.

Marţi vremea rămâne călduroasă în mare parte din ţară, iar locuitorii din vestul şi sud-vestul ţării se vor confruntă iarăşi cu disconfort termic accentuat la amiază, când se vor atinge 37-38 de grade la umbră în aceste regiuni. De altfel, în această zi aerul va fi mai respirabil doar în est, unde contăm pe cer variabil, adică soare şi câţiva nori risipiţi, iar temperaturile nu depăşesc 27 de grade în Bucovina. Cât depsre ploi, doar câţiva stropi se aşteaptă după-amiază, trecător, la munte, că de obicei în zilele călduroase de vară.

În Bucureşti, marţi se menţine vreme călduroasă, soarele predomină şi nicio adiere de vânt nu răcoreşte atmosfera, aşa că până la prânz se adună în termometre 33- 34 de grade.

Nici miercuri nu sunt şanse de răcorire, vremea se menţine călduroasă în aproape toată ţară, iar în Crişana, Banat, Oltenia şi pe spaţii mai restrânse şi în Muntenia, Transilvania şi Maramureş va fi chiar caniculară, cu maxime ce vor atinge din nou 37-38 de grade la umbră. Însă în nordul Moldovei încă rămân temperaturi plăcute, nu se depăşesc 28-29 de grade la amiază. Iar soarele torid doar în zona de munte va fi umbrit de câţiva nori rătăciţi, ce numai izolat lasă ploi slabe, de scurtă durată.

În Capitală aerul este tot mai încins miercuri, iar la amiază termometrele vor indica 34-35 de grade la umbră, vremea devine şi aici caniculară, cu soare torid şi fără nicio adiere de vânt.