Arthur nu era cel mai mare urs. Unde se află Lache, „regele urșilor din Europa”

Arthur nu era cel mai mare urs. Politicianul Ionel Petre (ALDE) a vorbit despre cel mai mare exemplar de urs vânat vreodată în România, cu un scor extraordinar de mare.

07 mai 2021, 18:43
Arthur nu era cel mai mare urs. Unde se află Lache, „regele urșilor din Europa”
Arthur nu era cel mai mare urs.

Arthur

nu era cel mai mare urs.  „Să știți că se vorbește, cred că în mod eronat, despre «regele urșilor din Europa». Știți cât de simplu e să verificăm dacă a fost într-adevăr regele? De punctaj maxim sunt foarte multe exemplare care se apropie. Cel mai mare exemplar pe care l-am avut se apropia, de fapt, de 700 de puncte. 687 dacă nu mă înșel. Știți unde se găsește? Fix pe Valea Prahovei, fix la Muzeul Cinegetic din Posada.

Cred că până în Revoluție, cu un an sau doi. E vorba de până în anii 1990. Eu sunt convins că există astfel de exemplare la limita a 600 de puncte, plus minus”, a transmis Ionel Petre, potrivit DC News.

Ceaușescu ar fi împușcat ursul pentru a doborî recordul lui Iosif Broz Tito, scriu jurnaliştii de la RealitateaPlus. Pe urs îl chema Lache, iar Ceaușescu a tras destul de aproape, după ce oamenii săi l-au ademenit pe animal, doborându-l imediat.

Blana ursului vânat de Ceauşescu este expusă în prezent la Muzeul Cinegetic din Posada.

Arthur nu era cel mai mare urs

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a declarat că s-a modificat ordinul privitor la derogările de vânătoare, astfel că turiștii străini nu vor mai putea veni să vâneze urși în România. De asemenea, trofeul ursului Arthur va rămâne în România, scoaterea sa din țară fiind ilegală.

Citeşte şi: Primele imagini cu blana ursului Arthur, animalul împuşcat de prinţ

Primele măsuri luate după uciderea ursului Arthur. După izbucnirea scandalului privind uciderea marelui urs brun, ministrul Mediului a afirmat miercuri că nu s-ar hazarda să spună că un urs e cel mai mare sau cel mai mic, însă a recunoscut că nu este un cunoscător al domeniului vânătorii.

Eu nu sunt un specialist, nu sunt vânător, nu cunosc nici măcar modalitatea în care se acordă acest punctaj, dar din ce îmi spun vânătorii câteodată, există și urs peste 600 de puncte. Dar astăzi, în România, neexistând vânătoare, este practic imposibil să compari doi urși și să spui care este cel mai mare.

Pentru că această comparație se putea face în momentul în care exista vânătoare și se comparau trofeele, după vânătoare. Nu aș vrea să comentez dacă a fost cel mai mare sau a fost cel mai mic, dacă îl chema Arthur sau îl chema Ioniță”, a declarat Tanczos Barna.