Artist celebru, AMENDAT de Poliţia Sector 3 că a pictat un loc insalubru din Centru. Vicepremierul s-a oferit să îi achite sancţiunea

Cunoscutul artist Vasile Mureşan (Murivale), membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, a fost amendat de Poliţia Locală Sector 3 după ce a pictat, timp de trei săptămâni, un spaţiu insalubru din centrul Capitalei, transformând focarul de infecţie într-un loc cu adevărat plăcut vizual. Vicepremierul Vasile Dâncu a avut o primă reacţie şi a anunţat că intenţionează să plătească el sancţiunea dată de poliţişti. 

20 iul. 2016, 17:28

Artistul Vasile Mureşan (Murivale), care locuieşte în apropiere, a pictat 11 tablouri în Piaţa Decebal, printre scenele înfăţişate fiind „Madona cu pruncul” sau Geneza.

„Aici nu mai e vorba de o mânjitură. E artă environmentală. Am integrat mediul în lucrare. Lumina întregeşte spectacolul vizual (…) Nu am pictat că nu am ce face. Aici e focar de Holeră şi Ciumă. E ceva grav, grav de tot. Au murit 3 oameni fără adăpost. Asta nu vedeţi în ignoranţa voastră de lux”, a comentat pe Facebook artistul.

Acesta a publicat pe Facebook, pe lângă albumul cu tablourile de artă enviromentală realizate în zona respectivă, şi un clip video care arată starea jalnică a toaletei publice dezafectată, lăsată într-o mizerie de nedescris de Primăria Sectorului 3, conform ziare.com. 

Situaţia a stârnit un val de indignare din partea internauţilor. 

„Cum să te amendeze, omule, că ai salubrizat cu îngerii tăi kilometrul zero al Bucureştilor?”, a scris Mihaela Carlan, în timp ce David Gabriel Kavafy, un artist de origine română, stabilit în Franţa, i-a trimis o scrisoare ministrului Culturii, cerându-i să ia atitudine.

O reacţie surprinzătoare a avut şi vicepremierul Vasile Dâncu.

„Plătesc eu amenda! Dumneata pictează mai departe”, a scris acesta în comentarii.

În replică, Vasile Mureşan a scris că ar dori să vină chiar ministrul Culturii Corina Şuteu să aprecieze valoarea picturii sale. 

„Ha, ha! Vasile dragă, asta e tare. Of, şi Nicolae Flaissig a promis că o plăteşte. Şi eu pot plăti o amendă, dar după ce dau o splendoare de lucrare, amplă, unică, să fiu batjocorit astfel… Prefer să o şterg cu mâna mea. Vino să vezi lucrarea, poate vine şi Corina Şuteu (n.r. – ministrul Culturii). Nu avem decât 3 galerii de artă UAP. Vai de noi, artiştii de azi”, a replicat artistul.