Artistul adorat de Nicolae Ceauşescu şi discriminat de Marioara Murărescu: „Mi-a dat un şut în fund şi am ajuns în Statele Unite ale Americii”

Cântăreţul la ţambal Nicolae Feraru a fost unul dintre artiştii preferaţi ai lui Nicolae Ceauşescu. Însă, cu toate acestea, i s-a interzis să mai cânte la TVR din cauza etniei sale. Cea care l-a dat la o parte a fost chiar regretata Marioara Murărescu.

17 dec. 2021, 22:24
Artistul adorat de Nicolae Ceauşescu şi discriminat de Marioara Murărescu: „Mi-a dat un şut în fund şi am ajuns în Statele Unite ale Americii”

Artistul adorat de Nicolae Ceauşescu şi discriminat de Marioara Murărescu. Este vorba despre cântăreţul la ţambal Nicolae Feraru. După ce a fost interzis la TVR, cântăreţul de etnie romă a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi artişti în America.

Artistul adorat de Nicolae Ceauşescu şi discriminat de Marioara Murărescu

Nicolae Feraru a povestit cât de mult a avut de suferit la începutul carierei sale din cauza etniei rome. Cântăreţul la ţambal a fost interzis la televiziunea naţională chiar de Marioara Murărescu. În anul 1988 a plecat în turneu în America şi nu s-a mai întors. Acum, a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi artişti din SUA.

Citeşte şi Actriţa franceză Charlotte Arnould susţine că a fost violată de Gerard Depardieu

”Motivul a fost acela ca in Romania incepuse marea discriminare, mai ales in TVR. Regretata Marioara Murarescu a facut asta, dar eu ii multumesc pentru ca datorita ei, mi-a dat un sut in fund si am ajuns in Statele Unite ale Americii. Acest motiv m-a facut sa raman in America, pentru ca nu mai aveam loc sa cant la TVR pentru ca sunt mai brunet.

Dupa ce i-am cantat lui Nicolae Ceausescu la ziua recoltei, ne-a invitat apoi la vanatoarea lui cu suita respectiva. I-am cantat la doi metri, el manca pastrama, ea struguri, ii placeau romantele. Ea era mai tafnoasa, insa el era meloman, ii placeau melodiile.”, a declarat Nicolae Feraru, potrivit starpopular.ro. 

Citeşte şi CÂŞTIGĂTOR SUPERSTAR ROMÂNIA 2021. Maria Jugănaru a impresionat juriul Pro TV