AS Roma este în doliu. Unul dintre preşedinţii săi, fost senator, a murit

Gruparea italiană de fotbal AS Roma este în doliu după moartea, duminică, a lui Giuseppe Ciarrapico, care a fost preşedintele clubului între 1991 şi 1993.

14 apr. 2019, 17:22

Giuseppe Ciarrapico avea 85 de ani, el fiind născut pe 28 ianuarie 1934, la Roma. El era bolnav de mai multă vreme şi fusese internat la clinica Quisisana, din cartierul Parioli al capitalei Italiei. Din 2008 în 2013, Ciarrapico a fost senator, din partea partidului Poporul pentru Libertate.

Personalitate controversată şi susţinător al fascismului în tinereţe, Giuseppe Ciarrapico a fost arestat de mai multe ori în viaţă, pentru delicte financiare. El a fost proprietarul celei mai mari uzine de apă minerală, de la Fiuggi, dar a deţinut şi mai multe spitale private în Roma, o companie de taxi aerian, Air Taxi, dar şi restaurantul Casina Valadier, din Cetatea Eternă.

Într-o postare pe Twitter, AS Roma deplânge moartea lui Giuseppe Ciarrapico, care i-a fost preşedinte între 1991 şi 1993. El a fost forţat să demisioneze de la echipă din cauza unui scandal financiar, în urma căruia justiţia l-a condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare, pedeapsă redusă ulterior la trei ani. De asemenea, pentru implicarea în falimentul Banco Ambrosiano a primit 4,5 ani de închisoare. În 1997, Ciarrapico a fondat ziarul Oggi Sicilia, pe care l-a închis în anul 2000.