Aşa afli dacă telefonul a fost reparat înainte să-l cumperi

Fie că vrei să îţi cumperi un telefon nou sau îţi iei unul second hand, poate ar trebui să fii puţin mai atent la modelele "recondiţionate".

12 aug. 2015, 07:06
Aşa afli dacă telefonul a fost reparat înainte să-l cumperi

De regulă, service-urile de telefoane sau retailerii care vând dispozitive resigilate nu asigură sub nicio formă telefoanele pe care vrei să le achiziţionezi. De asemenea, mulţi dintre ei preferă să ţină în magazinele lor modele stricate pe care să le repare şi să le vândă ca noi, decât să pună la vânzare dispozitive sigilate din fabrică.

De vreme ce este greu să îţi dai seama dacă s-a umblat la un telefon, rişti să dai o grămadă de bani pe un dispozitiv pe care cel mai probabil nu îl vei folosi pentru o perioadă lungă de timp.

Din fericire, există anumite metode prin care îţi poţi da seama dacă cineva a umblat la telefonul tău cu Android, sau chiar de câte ori s-au făcut anumite reparaţii la el.

Pont: Dacă codul de mai jos nu funcţionează în cazul tău, încearcă această metodă.

Pasul 1

Deschide telefonul şi mergi la taste.

Pasul 2

Formează ##786# (aka ##RTN#)

Nu trebuie să apeşi pe „apelează”, telefonul ar trebui să îţi deschidă automat ecranul RTN, ca în cazul codului secret prin care tastezi smartphone-ul înainte să îl cumperi. De aici, apasă View.

Ţine minte!: Dacă nu funcţionează codul de mai sus, foloseşte *#*#786#*#*.

Pasul 3

Mergi jos pe ecranul RTN la Reconditioned status. Aici ai 2 statusuri posibile:

» DA – telefonul este un model reparat
» Nu – felicitări, dispozitivul tău nu a fost reparat.

Vezi pe Noobz.ro de ce ar trebui să îţi pese dacă a umblat cineva în telefonul tău.