Așa arată cea mai mare pisică din lume. Are 12 kg și e încă în creștere! Imaginile care i-au lăsat mască pe internauți: „Mulți o confundă cu un câine”

O pisică gigantică din Rusia, despre care se crede că ar fi cea mai mare din lume, e confundată mai tot timpul cu un câine de către cei care o întâlnesc.

19 ian. 2022, 23:01
Așa arată cea mai mare pisică din lume. Are 12 kg și e încă în creștere! Imaginile care i-au lăsat mască pe internauți: „Mulți o confundă cu un câine”

Kefir îi aparține Yuliei Minina. A cumpărat-o pe pisică în urmă cu doi ani și spune că animalul de companie e încă în creștere.

„Nici nu m-am putut gândi că un pui obișnuit poate deveni atât de mare. Nu numai că a crescut mare fizic, dar este și foarte inteligent și este întotdeauna calmă”, a spus Yulia.

Tânăra își descrie pisica ca fiind asemenea unui om, foarte afectuos și la locul lui. „Când prietenii vin la noi acasă, toată atenția e asupra lui Kefir, se lasă de bună voie mângâiată”, a mai spus ea, potrivit DailyMail.

Însă, mereu când vin necunoscuți la ei acasă, Kefir e confundată cu un câine, a mai mărturisit Yulia.

Kefir are acum un an și zece luni și cântărește 12 kilograme. Yulia spune că această rasă crește până pe la 3-4 ani, deci poate deveni și mai mare.

„Mai are un obicei: noaptea îi place să se cațere pe mine și să doarmă. Când era pisoi, nu mi-a creat niciun inconvenient. Dar acum a devenit mare și greu și, desigur, este greu să dormi așa”.

Rasa Maine Coon provine din statul Maine din SUA și este considerată una dintre cele mai vechi rase de casă din țară. A fost considerată cea mai mare rasă de pisici domesticite până la pisica Savannah, în anii 1980.

Maine Coons dețin și recordul pentru cea mai lungă pisică din lume, Stewie din Nevada măsurând 48,5 inci de la nas până la coadă, înainte de moartea sa, în 2010.