Aşa arată relaţia perfectă: Un bărbat e fericit doar dacă…

E simplu sa faci un barbat fericit si nici macar nu trebuie sa te dai peste cap pentru asta, potrivit unui studiu recent, realizat de cercetatorii de la Rutgers University, din New Jersey.

24 sept. 2014, 09:24
Aşa arată relaţia perfectă: Un bărbat e fericit doar dacă…

Chiar daca barbatul nu e tocmai multumit de relatie, daca partenera este fericita, automat simte si el la fel.

In cadrul studiului publicat in Journal of Marriage and Family, profesorii Deborah Carr, de la Rutgers University, si Vicki Freedman, de la University of Michigan, au lucrat impreuna pentru a analiza date rezultate in urma unor cercetari anterioare, pentru a scoate la iveala calitatea mariajului si fericirea la adulti.

„Cred ca totul se reduce la faptul ca atunci cand o femeie este multumita de relatie, tinde sa faca mai multe pentru partener, ceea ce are un efect pozitiv asupra vietii lui”, explica profesorul Carr, potrivit longevitylive.com.
Pentru ca barbatii vorbesc, in general, mai putin despre relatie, nefericire lor nu le afecteaza si pe partenere, adauga specialistul.

Cercetatorii arata ca acest studiu este diferit, intrucat analizeaza cum sentimentele fiecaruia dintre parteneri ii influenteaza individual la nivel psihologic.

Echipa a analizat datele a 394 de cupluri, fiecare fiind format din cel putin un partener cu varsta de 60 de ani sau mai mult. In medie, cuplurile erau casatorite de 39 de ani.

Citeşte continuarea pe feminis.ro