Aşa da Apocalipsă: Află cum aşteaptă ucrainenii sfârşitul lumii pe 21.12.2012 GALERIE FOTO VIDEO

Oamenii de afaceri fac bani şi din Apocalipsă. Un producător de şampanie din Ucraina şi-a transformat crama în adăpost şi a organizat o petrecere cu fete frumoase şi mult alcool chiar în ziua în care mayaşii au prezis sfârşitul lumii: 21 decembrie 2012.

13 dec. 2012, 16:51

Crama, veche de 135 de ani, în care sunt depozitate sticlele de şampanie a fost transformată în adăpost anti-apocalipsă.

400 de paturi au fost instalate şi 5 apartamente de lux au fost amenajate de-a lungul culoarelor cramei. Totul pentru a le asigura confortul celor care aleg să scape de Apocalipsă în acest sanctuar ucrainean.

„Aceste tunele  lungi de 7 kilometri, unde sunt depozitate 10 milioane de sticle de şampanie produse conform metodelor tradiţionale, au supravieţuit Revoluţiei şi celor două războaie.

Oamenii se ascundeau aici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi în timpul replicilor cutremurului din Crimeea, din 1927. Bineînţeles că atunci când vorbim despre Apocalipsă nu există loc mai potrivit de petrecere a acesteia decât în tunelele New World”, povesteşte Irina Pavglenko, directoarea fabricii de şampanie.

Primii clienţi au venit deja şi s-au cazat în cramă. „Am venit din îndepărtata Karaganda pentru a supravieţui Apocalipsei. Ce poate fi mai bun de atât? Avem paturi, băutură şi suntem în relativă siguranţă. Aşa că eu cred că sfârşitul lumii va fi distractiv şi glamour pentru noi”, spuna una dintre cliente, tânăra Karina Barbie.

„Sunt aici să mă uit, să îmi acordez chitara. Eu şi familia mea suntem aici ca să supravieţuim cataclismului”, a spus un alt client, Alexander Finogin.

Cei care vor alege să petreacă apocalipsa în cramă nu vor duce lipsă de nimic. Proprietarii au făcut provizii de alimente care vor asigura supravieţuirea celor 400 de oameni timp de 2 săptămâni.