Aşa vei diminua aspectul cicatricelor

Fie că ai suferit o intervenție chirurgicală, fie că te-ai tăiat recent, cicatricele sunt inestetice, iar natura te poate ajuta să diminuezi cu mult aspectul lor pe cale naturală.

04 aug. 2017, 09:20
Aşa vei diminua aspectul cicatricelor

Aspectul fizic contribuie foarte mult la încrederea de sine, de aceea de multe ori unele cicatrici mai ales în zonele vizibile te pot face să pierzi din forțele tale și să îți dorești din ce în ce mai mult să le acoperi sau să scapi de ele.

Natura vine în ajutorul tău pentru a putea să corectezi aceste neplăceri de la suprafața pielii tale. Chiar dacă ele nu pot fi eliminate definitiv fără a interveni chirurgical, în timp vei observa cum aspectul lor neplăcut se va diminua și vor ajunge să fie aproape invizibile.

Diminuează cicatricele cu apă de cocos

Deoarece este bogată în vitamine dar și minerale și antioxidanți, apa de cocos îți va hrăni pielea în profunzime și va contribui favorabil la vindecarea țesutului lezat. Astfel că este necesar să o aplici direct pe pielea curățată în prealabil pentru ca ea să poată stimula producerea colagenului și elastinei, doi factori extrem de importanți pentru o piele frumoasă și sănătoasă.

Poți să îmbibi un disc demachiat în apa de cocos și să o aplici pe zona lezată, apoi amsează blând zona și repetă acest tratament zilnic.

Untul de cacao hidratează intens pielea

În compoziția sa se regăsesc acizii grași esențiali, vitamina E care împreună vor hidrata pielea ta și o vor ajuta să se vindece mult mai repede și mai frumos. Totodată antioxidanții îți vor proteja pielea de acțiunea negativă a radicalilor liberi.

O mică cantitate de unt de cacao trebuie aplicată pe zona cu cicatricea ta și să masezi blând zona până se absoarbe complet. Repetă acest procedeu de câte ori ai ocazia pe zi și ai răbdarea să începi să observi rezultatele.

La fel poți proceda cu uleiul de vitamian E, aceasta va ajuta la stimularea celulară grăbind astfel procesul de regenerare a pielii.

Niic uleiul de măsline nu trebuie evitat, ambele tipuri de ulei îți vor hidrata în primul rând pielea și vor ajuta la restabilirea barierelor protectoare în timp ce cicatricea se va diminua.

Cartofii revitalizează țesuturile

Bucurându-se de proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, aceștia contribuie la procesul de vindecare natural al pielii, revitalizând țesuturile oricât de lezate ar fi.

Rade un cartof crud și pasta pe care ai obținut-o aplic-o direct pe cicatrice și las-o să acționeze 30 de minute după care clătește pielea cu apă călduță și aplică o cremă intens hidratantă prim mișcări blânde.

Află cum să combați vergeturile în sarcină AICI