Asasinat ca-n filme: Un „Naş” al mafiei ruse a fost ucis de un lunetist la Moscova

Unul dintre liderii mafiei ruse, Aslan Usoyan, a fost asasinat în centrul Moscovei, de un lunetist. Cunoscut sub porecla "Bunicul Hassan", bărbatul de 75 de ani a fost împuşcat când ieşea dintr-un restaurant.

16 ian. 2013, 21:37

Aslan Usoyan, zis şi „Bunicul Hassan”, a fost transportat în comă la spitalul Botkin, unde a murit după zece minute. Criminalul, care a tras de pe un acoperiş, a rănit şi o femeie aflată în apropierea mafiotului. Femeia se află la terapie intensivă, la un spital din Moscova, unde a ajuns cu răni grave la piept şi şold. Ea a fost rănită când ieşea din restaurantul din cartierul Arbat, în faţa căruia a avut loc atentatul, potrivit rt.com.

„Bunicul Hassan” scăpase până acum cu viaţă din cel puţin alte două atentate, unul în 1998, la Soci, iar al doilea, în 2010, la Moscova, unde a fost grav rănit când a fost împuşcat în abdomen, la câţiva paşi de Kremlin.

În ultimii ani, el a fost suspectat că se află în spatele mai multor grupări de crimă organizată, specializate în jocuri de noroc şi trafic de droguri şi de arme, precum şi în furturi de resurse naturale.

Usoyan, de etnie kurdă, şi-a început activităţile criminale în Georgia, unde a fost arestat şi condamnat la închisoare prima oară, pentru că se bătuse cu poliţiştii, la vârsta de 19 ani.