Asasinatul care ar fi zguduit lumea fotbalului. Cum a împiedicat Asprilla uciderea lui Jose Luis Chilavert

Fostul atacant columbian Faustino Asprilla a declarat într-un interviu pentru TelePacifico, că un ucigaş care a lucrat în anii '90 pentru celebrul mafiot Pablo Escobar, i-a cerut permisiunea să-l omoare pe Jose Luis Chilavert, celebrul portar al naţionalei Paraguayului.

13 nov. 2019, 08:41
Asasinatul care ar fi zguduit lumea fotbalului. Cum a împiedicat Asprilla uciderea lui Jose Luis Chilavert

Asprilla a afirmat că s-a întâmplat în toamna lui 1997, după un meci jucat în preliminariile pentru CM 1998, după ce Chilavert l-a lovit peste faţă.

În documentarul transmis marţi de TelePacifico, Asprilla a spus că ucigaşul l-a sunat în camera de hotel, după ce atât atacantul, cât şi portarul paraguayan au fost eliminaţi în timp meciului câştigat de Paraguay cu scorul de 2-1. Mafiotul, care a fost el însuşi ucis într-un schimb de focuri în 2004, legat de traficul de droguri, i-a cerut lui Asprilla permisiunea că-l ucidă pe Chilavert, dar atacantul l-a refuzat categoric.

Eşti nebun? Vei distruge fotbalul columbian dacă faci asta. Nu! Nu! Nu! Nu! Ce se întâmplă pe teren rămâne acolo„, susţine Asprilla că a reacţionat.

Faustino Asprilla, ajuns acum la 50 de ani, l-a bruscat pe Chilavert pe teren pentru ca ulterior portarul să se ducă la banca Columbiei şi să-i tragă un pumn atacantului.