Asculta-ti BIORITMUL: Vezi ce sa faci la fiecare ORA din zi

Ai simtit ca unele lucruri pot fi facute doar la o anumita ora? Ei bine, organismul tau stie cel mai bine cand sa mananci, sa faci sport sau sa te relaxezi!

07 sept. 2015, 21:09
Asculta-ti BIORITMUL: Vezi ce sa faci la fiecare ORA din zi

Ai observat ca starea ta de spirit si energia ta fluctueaza pe parcursul unei zile? Acest lucru se datoreaza faptului ca hormonii si organele noastre functioneaza dupa un bioritm care ne influenteaza intreaga activitate.

De la ora 3 pana la 5 dimineata: inchei ciclul de somn, iar plamanii lucreaza la capacitate maxima. Respiratiile adanci aduc oxigenul in sange si pun in miscare nervii.

De la ora 5 pana la 7: intestinele lucreaza pentru a incheia digestia, astfel incat sa incepi ziua cu un corp curat.

De la ora 7 pana la 9: Stomacul este pregatit sa lucreze, asa ca este momentul optim pentru micul dejun bogat in fibre, care iti ajuta digestia.

De la ora 9 pana la 11: Este timpul splinei si al pancreasului – ajuta organismul sa metabolizeze mancarea si sa iti ofere energie pentru intreaga zi. E un moment excelent ca sa faci exercitii.

De la ora 11 pana la 14: Inima pompeaza sangele cu nutrienti in tot organismul. Este un bun moment pentru a savura o cana cu ceai relaxant sau sa dormi putin.

De la ora 13 pana la 15: Intestinele au terminat digestia si este momentul pentru pranz.

De la ora 15 pana la 17: Vezica urinara lucreaza pentru a elimina elementele nocive din mancare. Ajut-o si bea un pahar mare cu apa.

Mai multe detalii, pe eva.ro