Asculţi muzică în maşină? Vezi ce PERICOL MORTAL te paşte

Muzica are un efect calmant, mai ales asupra şoferilor care se confruntă cu tot felul de situaţii stresante din trafic, însă rezultatele unui studiu prezintă rezultate şocante despre acest obicei.

01 sept. 2013, 20:24
Asculţi muzică în maşină? Vezi ce PERICOL MORTAL te paşte

Ascultarea activă a melodiilor de către adolescenţi – fredonarea, baterea în ritmul muzicii şi faptul că devin absorbiţi de acestea – par să le distragă atenţia de la regulile de circulaţie, spun cercetătorii.

Ascultarea muzicii la volan duce la depăşirea limitei de viteză, poziţionarea în spatele altui autovehicul, controlarea volanului cu o singură mână, schimbarea agresivă a benzilor şi depăşiri neatente, scrie descopera.ro.

Citeşte şi Uimitor. O femeie a condus SUTE de KILOMETRI în SOMN, fără să provoace un accident

„Automobilul este singurul loc, singurul mediu acustic, în care poate fi fatal să asculţi muzică”, spune Warren Brodsky, co-autor al studiului şi director al de cercetări asupra muzicii în cadrul departamentului de arte al Universităţii Ben-Gurion din Negev, Beer-Sheva.

Pe de altă parte, cercetătorii au descoperit ce tipuri de muzică pot încuraja condusul sigur în rândul adolescenţilor, cele calme şi nefamiliare.

Citeşte şi Poliţiştii au fost UIMIŢI: Cum a reuşit un bărbat să conducă o maşină FĂRĂ VOLAN FOTO