Asia comemorează SUTE de MII de MORŢI, după un deceniu de la TSUNAMI devastator

Asia comemorează un deceniu de la moartea a peste 230.000 de persoane, în urma valurilor seismice devastatoare, tsunami, care au făcut prăpăd în regiune.

26 dec. 2014, 09:36

Un tsunami devastator lovea în urmă cu zece ani ţări din Asia. În dimineața zilei de 26 decembrie 2004, valul provocat de un seism apocaliptic, de magnitudine 9,1, a ucis comunități întregi de pe coastele Indoneziei, Sri Lankăi, Indiei și Thailandei, făcând 230.000 de morţi, potrivit statisticilor oficiale.Cele mai multe victime au fost înregistrate în Indonezia: 130.000 de persoane.

Vezi şi Lista clădirilor din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR

A fost una dintre cele mai mari catastrofe naturale din istoria modernă. Vineri, în ţările lovite de valul seismic au loc ceremonii de comemorare a victimelor valului uriaş. La memorialul de la Banda Aceh, capitala celei mai afectate provincii Aceh, din Indonezia, președintele Joko Widodo și reprezentanți din zeci de alte țări sunt aşteptaţi la ceremoniile de comemorare a victimelor seismului. De asemenea, vor avea loc ceremonii în Thailanda şi în Sri Lanka.